Glas Javnosti

SRPSKI UGOSTITELJ 'PAO' U BEČU: UHAPŠEN ZBOG PET KILA DROGE I ORUŽJA! U tom restoranu nastupale mnoge ESTRADNE ZVEZDE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je uhapsila Predraga Barnića (43), srpskog ugostitelja koji u Beču drži poznati restoran. U njegovoj kafani nastupale su i brojne estradne zvezde iz Srbije, među kojima i Radiša Trajković Đani, Dejan Matić, Rade Kosmajac.

Barnić je uhapšen sa više od pet kilograma droge i oružjem, saznaje Kurir. 

Vest o hapšenju srpskog ugostitelja, inače rodom iz Smedereva, preneli su i austrijski mediji.

- Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namerom da kupi kokain. Za to vreme ceo kraj bio je blokiran - navodi Hojte.

Srbin nije ni slutio šta mu se sprema.

- Najpre su u restoran ušli muškarac i žena, Barnićevi saradnici, koji su poneli veću količinu kokaina. Potom je došao "kupac", kom je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletele specijalne jedinice austrijske policije Kobre - prenosi Hojte.

 

Potom je počela filmska potera za Barnićem.

- Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da beži. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio završio u oluku - opisuju mediji dramatičnu policijsku akciju u Beču. Pored Barnića, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore.

- Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, "kalašnjikov", dva pištolja marke "glok i "bereta". Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za pretnje policiji - navodi Hojte.

Kako se saznaje, Srbi su šokirani Barnićevim hapšenjem.

- Nisu ni slutili da je narko-diler i da se u njegovom lokalu prodaje droga. Ovo je mesto okupljanja i brojnih proslava ljudi iz cele bivše Jugoslavije. Neki strahuju da bi mogli biti dovedeni u vezu s tim. Veliki broj Srba, ali i poznatih ličnosti iz sveta estrade, sporta, biznisa i glume, posećuje ovu kafanu. Kod Predraga Barnića je nastupalo pola naše estrade.

- On je objavljivao slike s poznatim pevačima iz Srbije koji su pevali u njegovom lokalu i hvalio se tim poznanstvima na društvenim mrežama, kao na primer sa Radišom Trajkovićem Đanijem, koji je u restoranu redovan - navodi izvor za Kurir  i dodaje da su se na spisku pevača koji su nastupali u restoranu, što se može videti i na stranici ovog lokala, i Dejan Matić, Rade Kosmajac.

 

Pevač Dejan Matić potvrdio je da je nastupao u restoranu uhapšenog ugostitelja.

- Privatno smo jako dobri, čuo sam šta se desilo i baš mi je žao zbog toga. Znam ga kao čoveka koji ako nekome nije mogao da pomogne, nije mu ni odmogao - rekao je za Kurir popularni pevač.

Inače, uhapšeni ugostitelj nema legalne papira.

- On ima samo srpsko državljanstvo, a neki od lokala se vode na ime njegovih prijatelja - tvrdi izvor.

Barnić je trenutno u pritvoru, a pre toga se branio ćutanjem. Nakon hapšenja Predraga Barnića ispostavilo se da je za njim na snazi nalog za hapšenje u Srbiji i Španiji.

- Policija sumnja da je ovo međunarodna banda, a da je ugostitelj bio vođa. Istraga je počela 2019. zbog trgovine drogom - pišu mediji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP