Glas Javnosti

SRPSKI DILERI POHAPŠENI U ITALIJI: Kamionima prevozili drogu!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Italijanska policija uhapsila je najmanje 10 osoba, među kojima je i nekoliko srpskih državljana, zbog sumnje da su se bavili trgovinom narkoticima.

U velikoj akciji u Vićenci uhapšeni su Ivan T. (42), Miro P. (29), Nikola V. (22), Pero M. (52). Policija je privela i državljanku Rumunije Andreu V. (31), ali i Stanoja S. (54) i još nekoliko državljana Italije, kojima je određen kućni pritvor, dok se za još jednim državljaninom Srbije i dalje traga.

Oni se sumnjiče da su organizovali transport, distribuciju i dalju preprodaju narkotika iz Španije. Veruje se da su organizovali kamione koji su prevozili drogu u Italiju, gde je droga potom istovarivana iz kamiona i smeštana u više objekata odakle je dalje distribuirana.

Sumnja se da su drogu prodavali deci na području Barija, Padove i Venecije.

Kako prenose italijanski mediji, Ivan T. se od ranije nalazio u kućnom pritvoru jer je 9. decembra prošle godine uhvaćen sa 9,6 kilograma marihuane i najmanje 4.000 evra u kešu. Početkom maja policija je hapsila Peru M. i Stanoja S. nakon što su pretresom dve garaže pronašli skoro 80 kilograma marihuane.

Istragom je utvrđeno da je ova grupa od oktobra 2019. godine do danas organizovala transport i prodaju velikih količina marihuane.

U poslednjoj akciji, zaplenjena su i tri automobila marke “audi”, “mercedes” i “bmw”, ukupne vrednosti oko 200.000 evra. Zaplenjeno je i 5,5 kilograma droge, velika količina stabiljki kanabisa, 22 mobilna telefona, ali i 7.400 evra, kao i više vagica za merenje, kompjutera, SIM kartica i “narudžbenica”.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR