Glas Javnosti

SRPKINJA KOJA JE PREDVODILA NARKO KARTEL IMALA RAZRAĐENU ŠEMU: Koristila, Srbe, Hrvate i Bosance!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Hapšenjem srpske državljanke i još 31 osobe osumnjičene za uzgoj, proizvodnju i međunarodnu distribuciju marihuane, razbijena je jedna od najmoćnijih bandi Katalonije za ovu godinu.

Ovu narko bandu predvodila je 37- godišnja Srpkinja čiji identitet još uvek nije otkriven.

Ova banda uzgajala je marihuanu na 12 plantaža koje su prilikom upada policije demolirane. Radilo se o sistemu veoma brzog uzgoja stabljiki kanabisa u objektima na zabačenim lokacijama, a koje su iznajmljivali Srpkinja i njen partner.

Najšokantniji detalj u vezi ove bande jeste što je njom upravljala žena, ni manje ni više, nego sa bebom u naručju.

Španski mediji prenose da su istražitelji bili šokirani kada su u kući vođe ove bande zatekli bebu. Prenose još i da je Srpkinja sve svoje prljave poslove obavljala noseći bebu u naručju, čak i kad se sastajala sa kupcima marihuane.

Odlazila bi sa bebom da kontroliše plantaže i na sastanke sa drugim trgovcima droge. Izdavala je naređenja dok je nosila dete u naručju.

Kada je, nakon što je uhapšena, osumnjičena odvedena zajedno sa bebom u pritvorske prostorije Santa Andre de la Barka, beba nije prestajala da plače. Žena je kazala stražarima da beba plače jer je gladna, ali da nema novca da joj kupi hranu jer joj je u policijskoj akciji sve oduzeto.

Želeći da umiri bebu, jedan od stražara otišao je u apoteku i kupio adaptirano mleko. Čim je uzelo jedan gutljaj, dete se smirilo, piše ovaj portal.

Katalonska najmoćnija banda za uzgoj marihuane verovatno bi poslovala još neko vreme da u julu nije došlo do požara u kući u mestu Olivela u Barseloni. Vatrenu stihiju su izazvale loše postavljene instalacije, odnosno veliki protok električne energije koje su crpile ventilacione mašine, svetla i druga oprema namenjena uzgoju kanabisa. To je nadležnima zapalo za oko i oni su pokrenuli istragu...

U policijskoj akciji koja se odigrala pre nedelju dana zaplenjeno je 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 evra u gotovini. Ni u jednoj akciji nije pronađeno vatreno oružje, saopštila je španska policija.

- Poslove čuvanja plantaža obavljali su državljani Srbije koje je uhapšena angažovala - plaćala im je put u Španiju i za poslove im davala fiksnu ‘platu’. Povremeno je dovodila nove radnike, a stare slala nazad za Srbiju kako ne bi izazivala sumnje - pišu španski mediji. Pored Srba, na plantažama su, na različitim poslovima, bili zaposleni Hrvati, Britanci i lokalci.

 

(Glas javnosti/Kurir)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR