Glas Javnosti

SRETKO KALINIĆ SE OŽENIO U ZATVORU! Osuđeni za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zemunac je za suprugu uzeo mladu J. M. (27) iz Beograda, a posle ceremonije, koju je snimao službeni fotograf KPZ „Zabela“, dobili su i ljubavnu sobu.

Kalinić je za kuma odabrao Nenada Bujoševića Ramba, bivšeg pripadnika JSO, dok je mlada izabrala svog druga.

Najpoznatiji član zemunskog klana Sretko Kalinić (49) rekao je danas sudbonosno „da“ mladoj Beograđanki J. M. (27), koja je odlučila da zadrži svoje prezime.

Njih dvoje su se venčali u KPZ „Zabela“ u Požarevcu, u prisustvu gradskog matičara i kumova, ali pod budnim okom stražara Sedmog paviljona u kojem Kalinić izdržava kaznu od 40 godina zatvora.

Kako saznajemo, venčanje je slikao službeni fotograf KPZ „Zabela“, a mladenci su posle ceremonije dobili pravo na ljubavnu sobu. Kalinić je za kuma odabrao Nenada Bujoševića Ramba (53), bivšeg pripadnika JSO, koji je već 22 godine u samici jer je sud peti put odbio njegov zahtev za puštanje na uslovnu slobodu. Mlada je došla u društvu svog druga koga je izabrala za kuma. Zatvorski stražari su diskretno držali celu ceremoniju na oku i brinuli da sve protekne u najboljem redu jer je Kalinić jedan od najbolje čuvanih zatvorenika u Sedmom paviljonu požarevačke „Zabele“, gde izdržava maksimalnu zatvorsku kaznu zbog zločina zemunskog klana.

Sretko Kalinić je u telefonskom razgovoru za Alo! rekao da će javnost uskoro biti opširnije obaveštena o novom poglavlju u njegovom životu jer je već počeo da piše svoju autobiografiju. 

- U knjizi će biti sve što se tiče mog braka - rekao je kratko Kalinić, koji je u svojoj prvoj knjizi „Zemunski klan - ko je ko“ odlučio potpuno da ogoli ovu grupu i da prvi put javnosti otkrije ko su ljudi najmoćnije mafijaške organizacije na Balkanu, koja je bila pod pokroviteljstvom tadašnje vlasti.

Beograđanka koja se udala za Kalinića nam je kratko rekla da ne želi da se eksponira.

- Uzbuđena sam posle svega. Ovo jeste veliki izazov, ali se nas dvoje sjajno slažemo i razumemo - rekla nam je devojka kojoj je ovo prvi brak.

U samici punih 13 godina

Kalinić je punih 13 godina u samici Sedmog paviljona „Zebele“. On u svojoj prvoj knjizi „Zemunski klan - ko je ko“ tvrdi da su cinkaroši činili 80 odsto ekipe, koja je bila pod komandom Dušana Spasojevića, zvanog Duća i Mileta Lukovića, zvanog Kum, i da su upravo oni zaslužni za raspad ovog klana. Na koricama knjige je čuvena poternica MUP-a, koja je raspisana za članovima zemunskog klana 12. marta 2003. godine  neposredno posle ubistva premijera Zorana Đinđića, a Kalinić je iznad fotografija članova klana svojom rukom ispisao ko su izdajnici.  

Glas javnosti/ A03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR