Glas Javnosti

SRBIN ZAGLAVIO ROBIJU ZBOG HARPUNA: Evo koliko je GODINA dobio!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srpski državljanin (52), inače pekar, osuđen je na pet godina zatvora jer je iz harpuna u glavu pogodio zemljaka (59) u francuskom gradu Aržele sur Mer.

Presuda je izrečena u petak u sudu u Perpinjanu, samo tri dana nakon što je srpski državljanin napravio sačekušu sunarodniku ispred njegove kuće.

Žrtva se kobnog jutra vratila s posla, kada mu se napadač prišunjao iza leđa i harpunom ga pogodio u glavu.

Nesrećnom čoveku koplje se zabilo u čelo, ali je samo probilo kožu.

- Nisam to uradio! Mi smo prijatelji iz detinjstva i družimo se 37 godina. Hteo sam da mi vrati dug, jer sam mu još 1986. godine pozajmio pare - rekao je osuđeni srpski državljanin u sudnici i nastavio:

- Hteo sam samo da ga uplašim, nisam to uradio namerno. Na pitanje sudije kako je moguće da nije namerno upucao prijatelja kad video-snimak iz prodavnice u kojoj je kupio harpun, inače oružje za ribolov, pokazuje drugačije, Srbin nije imao odgovor.

- Ovo nije prvi pokušaj ubistva žrtve jer je dva dana pre incidenta izbegao smrt. U nedelju u jutarnjim časovima, nakon što je završio posao kao čuvar u jednom restoranu, seo je na klupu kako bi pogledao telefon. U trenutku se stvorio muškarac s kapuljačom i harpunom u ruci i počeo da mu diše za vratom - prenose lokalni mediji.

Osuđeni je već bio 18 godina u zatvoru u Švajcarskoj zbog ubistva policajca.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR