Glas Javnosti

SRBIN UBIJAO PENZIONERKE U NEMAČKOJ SVAKE SREDE?! Policija sumnja da je počinio najmanje četiri zločina!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Serijski ubica, Srbin (31), uhapšen je u Nemačkoj zbog sumnje da je ubio četiri penzionerke! Nemačka policija označila ga je kao serijskog lopova i ubicu, a uhapšen je po poternici koja je za njim raspisana.

Prema nezvaničnim informacijama, lisice su mu stavljene u utorak oko 16 sati, i to u stanu koji je na samo 150 metara od poslednja dva mesta zločina.

Kako prenose nemački mediji, dokazi ga zasad nesumnjivo dovode u vezu sa ubistvima Hajdemari K. (77) i Gertraute N. (89), ali se proverava njegova umešanost u ubistva još dve penzionerke iz istog kraja, predgrađa Švebiš Hala.

Bogate i same

Prema njihovim navodima, zajedničko za sve žrtve je to što su bile u poznim godinama, bogate i živele su same. Međutim, navodno serijski ubica nije pronašao veliki plen u njihovim stanovima. U Nemačkoj je navodno za dva meseca, koliko je boravio u toj državi, ubio dve žene.

Saslušana supruga

Nemački mediji preneli su da su istražitelji saslušali članove porodice uhapšenog Srbina, suprugu i decu. Oni su posle toga pušteni na slobodu jer nema indicija da je njegova žena bila umešana u zločine. - Oni se i dalje nalaze u Nemačkoj - preneli su saznanja iz istrage nemački mediji.


- Sa suprugom i dvoje dece u Nemačku je ušao početkom decembra, kao turista. On do sada nije bio poznat nemačkoj policiji. Prvi zločin počinjen je krajem decembra, a drugi prve nedelje januara - preneli su nemački mediji, a tamošnja policija je objavila foto-robot osumnjičenog.

Oni navode da se njegova umešanost proverava i u ubistvu žene (83), koje se dogodilo pre oko dve nedelje, ali i u ubistvu Elfrid Huhler (94) 2020. godine.

- Motiv zločina se još proverava, ali se zasad sumnja da je u pitanju pljačka. Interesantno je da su sva četiri ubistva počinjena sredom - dodaju nemački mediji, tvrdeći da je na oružju pronađen DNK uhapšenog Srbina.

Sve starice ubijene su u sopstvenim kućama, a navodno je uhapšeni 17. januara pokušao da opljačka i muškarca (83), kome je pretio pištoljem u njegovoj kući.

- Prikupljeni su brojni dokazi, otkriven njegov DNK na mestima zločina, ali i drugi tragovi kao što su ruta kretanja, plaćanje karticama, koji su samo složili delove slagalice. Veoma veliki doprinos dalo je i objavljivanje foto-robota - saopšteno je na konferenciji za medije.

Uhapšen pred porodicom

Viši javni tužilac Harald Lustig izjavio je da toliko ubistava nije uobičajeno za ruralno područje.

- Žrtve su živele u neposrednoj blizini, uvek su mete bile starije žene, a zločini su se dešavali sredom - saopštio je tužilac.

Srbin je inače uhapšen u stanu u kom je živeo s porodicom. Komšije su ispričale da je policija opkolila zgradu, odvela čoveka s lisicama na rukama, a ubrzo nakon toga su u pratnji policije izvedeni i žena i deca, a stan je zapečaćen.

Ubica je žrtve vrebao u supermarketima

Brat ubijene Gertraute N. (89), kako je preneo Bild, ispričao je da ga je nedavno policija saslušala. - Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom.

Pre treba da se zapitaju da li je u svim slučajevima isti počinilac. Verujem da je ubica vrebao svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima - izjavio je brat ubijene.SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR