Glas Javnosti
posta

SRBIN ŠVERCOVAO DROGU U TOALET-PAPIRU: U kamionu mu pronašli 40 kilograma KOKAINA sa poznatom oznakom!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vozača kamiona iz Srbije V.M. (37) uhapsili su službenici NCA, nakon što su u njegovom kamionu pronašli 40 kilograma čistog kokaina u vrednosti od 3,2 miliona britanskih funti.

Kamiondžiju V. M. (37) iz Srbije, uhapsili su u ponedeljak službenici Nacionalne agencije za kriminal (NCA) u Francuskoj. 

- Droga je pronađena u kamionu koji je išao za Veliku Britaniju. U tunelu u mestu Kokel u Francuskoj granična policija je otkrila kokain oblepljen trakama, smešten u kutijama na vrhu robe, koju je navodno prevozio. Nakon saslušanja, on je optužen za pokušaj uvoza kokaina u Veliku Britaniju, a posle pojavljivanja pred sudom zadržan je u pritvoru - saopštila je NCA.

Komšije V. M, iz jednom manjeg mesta u Srbiji, kažu da ga dugo nisu videli i da im je rekao da se preselio u Bosnu.

- Vozio je kamion, ali nismo znali da je ušao i u te poslove. Čak je umeo da se šali da se nikad neće oženiti, jer je stalno u kamionu - rekao je komšija za "Kurir".

Komandant te agencije Martin Grejs rekao je i da je oduzimanje ove velike pošiljke kokaina veliki udarac za kriminalnu grupu koja stoji iza njegovog pokušaja šverca.

Inače, na fotografijama zaplenjenog kokaina, koji je bio skriven u toalet-papiru i bocama, vidi se oznaka "CR7", koju koristi slavni fudbaler Kristijano Ronaldo.

On podseća da su i tada u Rumuniji uhapšeni osumnjičeni Srbi, koji je trebalo da manjim kamionima prebace drogu, ali da organizator i finansijer nikad nisu privedeni.

- Kokain sa istom oznakom pronađen je i kada se u delti Dunava u Rumuniji prevrnuo brod koji ga je prevozio. Istražitelji su tada otkrili da je iza pošiljke stajao škaljarski klan, odnosno Igor Dedović, koji je u januaru prošle godine ubijen u Atini, kao i izvesni Davor T. Ove oznake na paketima kokaina, čistoće preko 90 odsto, od velike su pomoći istražiteljima jer mogu da ih dovedu do osoba od kojih je droga kupljena, pošto svaki narko-bos ima svoju oznaku, koja garantuje kvalitet robe, ali i stavlja do znanja konkurenciji čija je. Dedović je u međuvremenu ubijen, ali nema sumnje da je poslove preuzeo neko drugi - objašnjava sagovornik za pomenuti portal.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR