Glas Javnosti

SRBIN POGINUO U HRVATSKOJ: Prevozio migrante, pa se zakucao u drvo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Državljanin Srbije (26) poginuo je juče uveče u saobraćajnoj nesreći u Bratini kod Jastrebarskog, bežeći od policije, saopštila je Hrvatska policija.

Naime, on je u svom automobilu krio 17 stranih državljana. Policija je saopštila da je juče oko 21.30 u Velikoj Jamničkoj patrola uočila automobil stranih oznaka za koji je kasnije utvrđeno da mu je istekla vozačka dozvola, a sumnjaju da se u njemu prevoze migranti.


Skrenuo sa puta, pa se zakucao u drvo


Kada je vozač skrenuo na put u Bratini, policajci su nastavili da voze za njim, ali ih je on uočio, pa je nakon krivine skrenuo na makadamski, a potom na šumski put gde je bilo mokrog blata, zbog čega je naleteo na drvo. Nakon što je udario u drvo, vozač je izašao iz vozila i pobegao kroz šumu, dok su policijski službenici u vozilu zatekli 17 stranaca, pa su odmah organizovali dolazak hitne pomoći.

Tri maloletnika lakše povređena


U policiji kažu da su stranci pregledani i da je njih 12 prevezeno u zagrebačke bolnice. Tamo je utvrđeno da su tri maloletnika lakše povređena, kao i sedam odraslih osoba, dok je jedna osoba teže povređena i zadržano na lečenju. Za drugu osobu nije poznata kvalifikacija povreda.


Srpski državljanin nađen mrtav nekoliko metara od mesta udesa


Policijski službenici su pretresom terena, nedaleko od lica mesta, pronašli muškarca za koga se pretpostavlja da je upravljao vozilom i koji je, naletevši na drvo i napustio vozilo, preminuo nedaleko od lica mesta, kako je utvrđeno iz hitne medicinske službe.

Utvrđeno je da se radi o 26-godišnjem državljaninu Srbije, saopštila je policija i dodala da su strani državljani privođeni u službene prostorije gde su izrazili nameru da podnesu zahtev za međunarodnu zaštitu.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR