Glas Javnosti

SRBIJA ĆE DEPORTOVATI RUSE? Oglasio se MUP povodom navodne izjave ministra Vulina

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo unutrašnjih poslova, povodom otvorenog pisma članova neformalne grupe "Rusi, Ukrajinci, Belorusi i Srbi zajedno protiv rata", ističe da ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nikada nije davao intervju u kojem se pominje deportacija bilo koga ko javno iznosi svoje mišljenje.

- Napominjemo da je u skladu sa Ustavom sloboda mišljenja i izražavanja zagarantovana, te da stoga ovakvi navodi nemaju nikakvog osnova. Molimo sve medije da ne šire lažne informacije i neproverene vesti koje se pojavljuju na društvenim mrežama i time uznemiravaju javnost - navodi se u saopštenju MUP-a.

Članovi neformalne grupe ruske, ukrajinske i beloruske dijaspore u Srbiji zatražili su od ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da potvrdi da državljani Rusije ne mogu biti izloženi vansudskoj deportaciji ili ekstradiciji za reči i dela koji nisu kažnjivi po zakonodavstvu Srbije.


Povod za obraćanje, kako se navodi u otvorenom pismu dostavljenom medijima, bile su nedavne objave na društvenim mrežama da će pripadnici ruske dijaspore u Srbiji koji javno iznose mišljenje koje se razlikuje od zvaničnog stava ruskih vlasti o ukrajinskom ratu navodno deportovani po hitnom postupku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR