Glas Javnosti

SRAMOTNO: Uleteo automobilom u kafić i povredio dve devojke, a za kaznu mu SAMO ODUZETA VOZAČKA

Hronika
Autor: Glas javnosti

S. A. (34) iz Veternika, koji je, u noći između ponedeljka i utorka, automobilom uleteo u baštu kafića na uglu Bore Prodanovića i Ćirpanove ulice u Novom Sadu, nakon saslušanja izrečena je mera privremenog oduzimanja vozačke dozvole iako je Osnovno javno tužilaštvo podnelo predlog za određivanje pritvora osumnjičenom u trajanju do 30 dana.

Tužilaštvo je od suda tražilo pritvor za S. A. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, odnosno zbog postojanja osobitih okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, ali mu je sudija za prethodni postupak izrekao samo meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

- Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je odbio predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora u odnosu na osumnjičenog S. A. i izrekao mu meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole – potvrdila je za Dnevnik portparol Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović i naglasila da je sud svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koja isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda. 

Podsetimo, nesreća, u kojoj su dve ženske osobe povređene, se dogodila kada je vozač koji se kretao Ulicom Bore Prodanovića, nastavio da vozi pravo i uleteo u kafić, nakon čega je udario i u drvo, a potom pobegao. Nekoliko sati kasnije, novosadska policija je u Partizanskoj ulici pronašla i uhapsila osumnjičenog. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni je od ranije poznat policiji, po incidentima na utakmicama.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR