Glas Javnosti

SRAMNA ODBRANA NADRILEKARKE: 'Sami su krivi, nisu se pridržavali uputstva'!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Olgica Markanović, vlasnica "medicinsko-estetskog centra Tayas" u Beogradu i salona lepote u Banjaluci, saslušana je danas zbog sumnje da je počinila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Ona je u periodu od aprila prošle godine do marta ove u neregistrovanom estetskom studiju pružala medicinske estetske usluge pacijentima bez odgovarajuće stručne spreme i bez odgovarajućeg odobrenja za samostalni rad.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, Markanovićeva je na saslušanju iznela svoju odbranu i negirala je navode krivične prijave. Ona je izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile "kozmetičke prirode" i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

- Tretmane je, kako je tvrdila, pacijentima pružala uređajem "plazma pen" koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko. Takođe istakla  je i da je posedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja - kažu iz tužilaštva

Markanovićeva se branila okrivljujući unakažene pacijente da su sami krivi za posledice, jer su "problemi mogli nastati usled nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu pre nego što se koža oporavila)".

 

U radnjama koje je preduzela pomagala joj je J. T. koja joj je omogućila prostor, primala pacijente kojima treba da se pruži medicinske estetske usluge i davala im konsultacije.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Olgica Markanovic (@olgicamarkanovic)

 

Protiv Olgice je inicijalno podneta krivična prijava udruženja Interdisciplinarne estetske i antiejdžing medicine Srbije "SESIAM", kao i više prijava oštećenih, a dostavljena je i informacija Ministarstva zdravlja Republike Srbije, te je tužilaštvo postupajući po navedenim prijavama u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala izvršilo dodatne provere kojima je utvrđeno da je do sada 11 lica oštećeno krivičnim delom, kojima je osumnjičena neovlašćeno pružajući medicinske usluge iz oblasti estetike izazvala zdravstvene probleme i usled čega postoje indicije da je kod određenih oštećenih pored telsnih povreda i zdravlje teško narušeno.

 

Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu predlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana i to imajući u vidu da Markanovićeva nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog dela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

 

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati sve oštećene i svedoke, narediti veštačenje telesnih povreda oštećenih i po potrebi preduzeti druge neophodne dokazne radnje, radi donošenja konačne odluke.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR