Glas Javnosti

SPREMIO SE DA LIKVIDIRA VOĐU KAVČANA, BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Uhapšenog Jovanovića mučili u stanici!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet kako bi utvrdili koji su policijski službenici mučili pritvorenika Mila Jovanovića, koji se sumnjiči da je deo kriminalne grupe koja je planirala ubistvo vođe kavačkog klana Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tužilaštvu je prijavljeno da je Jovanović nakon hapšenja u Tivtu mučen i prebijan u policijskoj stanici. Uz krivičnu prijavu tužilaštvu je dostavljena medicinska dokumentacija u kojoj su konstatovane povrede ovog osumnjičenog. ODT je formiralo predmet kako bi potvrdili ove navode, piše Dan.

– Advokat Milena Brnović je u februaru ove godine, kao punomoćnik oštećenog Mila Jovanovića, ovom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatih policijskih službenika za krivično delo mučenje, učinjeno 22. januara ove godine, po kojoj je formiran krivični predmet. U dosadašnjem toku izviđaja je iz Kliničkog centra Crne Gore i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija pribavljena medicinska dokumentacija i zdravstveni karton za oštećenog, koji je saslušan kao svedok, u prisustvu punomoćnika, a izvršeno je i veštačenje njegovih telesnih povreda. Predstoji preduzimanje drugih neophodnih radnji u cilju prikupljanja dokaza i podataka potrebnih za donošenje odluke, a od Uprave policije je posebno traženo da obavesti koji su sve službenici preduzimali službene radnje prema oštećenom tokom boravka u policijskim prostorijama – saopštio je za Dan Vukas Radonjić, državni tužilac i portparol u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Prema saznanjima Dana, Jovanović je odmah nakon hapšenja na saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu pred tužiocem Sašom Čađenovićem kazao da je mučen u policijskoj stanici. Nakon saslušanja sproveden je u Klinički centar Crne Gore gde mu je obavljen pregled i konstatovane povrede.

Ubistva navodnog vođe “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana, Beograđanina Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i pripadnika njegovog obezbjeđenja Marka Miljkovića, sprečene su akcijom SDT-a i policije, hapšenjem Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i Gorana Markovića. Istragom je obuhvaćena i M.A.

Kao organizator kriminalne grupe u istrazi su označeni Janko Vukadinović i još jedna, zasad neidentifikovana osoba. Vukadinović se nalazi u spuškom zatvoru, odakle je izdavao naređenja ostalim članovima kriminalne grupe. Akcija SDT-a u kojoj su sprečene likvidacije Kašćelana, Belivuka i Miljkovića vođena je pod kodnim nazivom „Meta“.

Foto: Youtube

Na konferenciji za medije održanoj krajem januara, iz SDT-a je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, zajedno sa CB Podgorica i CB Herceg Novi na teritoriji Podgorice i Tivta sprečili delovanje kriminalne organizacije u pravcu lišenja života najmanje tri lica.

(Glas javnosti/Dan.co.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR