Glas Javnosti

PREDSTAVLJAMO NOVI STADION "LEGATOR" U LOZNICI: Dvospratni kompleks

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Od svih novoizgrađenih fudbalskih objekata, „Lagator“ jedini ima gornji i donji deo tribina, što mu daje poseban šmek

Stadion „Lagator“ u Loznici izgrađen je po najvišim UEFA standardima. Izgradnja je započeta 2021, a rok za izgradnju bio je dve godine.


Ono što je posebno interesantno jeste da su stolice montirane po engleskom sistemu, sa različitim dezenima plave boje, kako bi i kada je na stadionu nešto manje gledalaca, ljudsko oko rezonovalo da su tribine ispunjene.


U okviru kompleksa nalazi se sedam objekata, fudbalski klub Loznica sa zapadnom tribinom, tunel za izlaz igrača na teren, pomoćni objekat, istočna tribina, dve biletarnice i kiosk.


Posebnu draž čitavoj priči daje ime „Lagator“, koje vuče turske korene. Navodno, reč „lagator“ se odnosi na osmansku vojnu terminologiju, odnosno bila je naziv za zapovednika vojnog odreda u osmansko doba.


Foto: youtube/printscreen

Stadion je kapaciteta između 8.000 do 8.500 posetilaca. Pristup je omogućen sa tri strane i to formiranjem dva stepeništa za gledaoce, dva stepeništa za VIP posetioce i platformi za invalide sa zapadne strane, jednog stepeništa sa severne strane i jednog sa južne strane. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.


Tunelu za izlaz igrača na teren se pristupa iz glavnog objekta fudbalskog kluba u okviru koga su smešteni svi propratni sadržaji neophodni za funkcionisanje kompleksa. Pomoćni objekat se nalazi između glavnog i pomoćnog terena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio novoizgrađeni stadion u Loznici.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR