Glas Javnosti

Fudbalskom velikanu preti duga robija

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Katalonsko tužilaštvo traži devet godina zatvora, a advokati oštećene maksimalnu kaznu za Danija Alveša

Velikan brazilskog i svetskog fudbala Dani Alveš se suočava sa zatvorom od 9 do 12 godina, zbog krivičnog dela – seksualni napad.

Alveš je navodno silovao devojku u noći između 30. i 31. decembra 2022. godine u noćnom klubu „Saton” u Barseloni. Događaj otad su primorali da bude u preventivnom pritvoru od 20. januara 2023. godine.


Tužilaštvo traži devet godina zatvora za igrača, dok advokati oštećene devojke traže maksimalnu kaznu od dvanaest godina . Odbrana, s druge strane, pokušava da postigne kompromisni dogovor kako bi se sprečilo da se suđenje održi, što bi moglo da se dogodi i danas. Svedočiće žrtva, nakon razmatranja prethodnih pitanja, zatim njen rođak i prijatelj, potom portir noćnog kluba i dvojica konobara.

Alveš je redovno menjao svoj iskaz događaja, od negiranja da je poznavao devojku do izjave da je bilo seksualnog odnosa, ali da se sastojao od felacija u kupatilu. DNK testovi su pokazali da je bilo penetracije, što je slavni fudbaler na kraju priznao kao sporazumni seksualni čin.


Kako je saopštio Vrhovni sud pravde Katalonije, raspored suđenja protiv Danija Alveša je sledeći: faza preliminarnih pitanja, ispitivanja šestorice svedoka i izjava fudbalera održaće se danas, uz mogućnost i odlaganja ročišta. Dan svedočenja je sutra, pozvana su 22 svedoka i, konačno, sreda  biće dan veštačenja .

Alveš u Pokrajinski sud Barselone stići će iz zatvora.


Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR