Glas Javnosti

ŠOKANTNI DETALJI ISTRAGE! IMA NEKA TAJNA VEZA: Velja Nevolja i pajtosi imali zaštitu državne sekretarke Dijana Hrkalović

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kada je ozloglašena kriminalna grupa okupljena oko Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja, osumnjičena za ubistva, otmice, ucene, reketiranje i dilovanje droge smeštena iza rešetaka, fokus istrage pomeren je na njihove pomagače u državnim strukturama.

Operativni podaci, kako ističe izvor upoznat sa istragom, ukazuju da su Belivuk i njegovi pajtosi imali zaštitu državne sekretarke u MUP Srbije Dijane Hrkalović i njenih ljudi u policiji.

-Istraga o tome ko je iz državnih institucija davao logističku i svaku drugu zaštitu Belivukovoj grupi je pri samom kraju i narednih dana se može očekivati da se na udaru nađe i nekadašnji sam vrh Kriminalističke policije, koji je radio po direktnom kontrolom Hrkalovićeve", navodi neimemovani izvor, a prenosi Mondo.

Kako ističe postoje opravdane sumnje da Hrkalovićeva stoji iza direktnih naredbi da se u pojedinim slučajevima uništavaju dokazi, zbog kojih je Nevoljina ekipa i ranije mogla biti uhapšena.

Unutrašnja kontrola proverava sve indicije

Inače nedavno su uhapšeni policajci Predrag Lj, nekadašnji načelnik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenje opojnih droga u SBPOK i Bojan V, v.d. šefa Odseka u ovoj službi, koji su kako je dosadašnja istraga pokazala, prilikom pretresa jednog od Belivukovih štek-stanova "zažmureli na jedno oko" i nisu pronašli pištolj bez dozvole i novac koji je stečen kriminalom.

To je razlog da Unutrašnja kontrola MUP nastavlja da proverava sve za koje postoje indicije da su na bilo koji način pomagali Belivuku i njegovoj kriminalnoj bandi.

-Gde god da se zagrebe svi tragovi vode ka Dijani Hrkalović. Uostalom i uhapšeni Predrag Lj. najbliži je saradnik Gorana P, nekadašnjeg načelnika SBPOK, koji važi za Dijaninog čoveka u MUP", objašnjava pomenuti izvor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR