Glas Javnosti

SMRSKAO MU GLAVU METALNOM ŠTANGLOM PA POBEGAO TAKSIJEM PREKO DRINE: Ubica bivšeg sportiste Partizana osuđen na 20 godina zatvora

Hronika
Autor: Glas javnosti

Zlatko Kavički (50) iz Stare Pazove osuđen je danas prvostepenom presudom u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici na 20 godina zatvora, zbog ubistva Andrije Klinke (82), nekadašnjeg gimnastičara kluba Partizan, od koga je zatim, kako se tvrdi, uzeo novac.

Zločin koji se dogodio 7. decembra 2018. godine u Ulici Jana Kolara 68 u Staroj Pazovi, gde je Andrija živeo sam, otkriven je tri dana kasnije. Kavički je uhapšen nakon pet dana, pošto je za njim Interpolova kancelarija u Beogradu raspisala poternicu. Lisice na ruke stavljene su mu na području Teslića u Republici Srpskoj, gde ga je taksi odvezao nakon izvršenog krivičnog dela.

Tokom suđenja Kavički je negirao da je počinio zločin, tvrdeći da je Klinku video samo nekoliko puta u životu.

- Nikada se nisam potukao, a kamoli nekoga ubio. Nisam kriv i nemam nikakve veze sa ovim slučajem, njegovu familiju mogu slobodno da pogledam u oči - rekao je u svojoj završnoj reči Kavički, a onda se osvrnuo na dane koje provodi u pritvoru, žaleći se kako mu je majka bolesna.

Suđenje koje je pratila i rodbina pokojnog Klinke, s druge strane pobija njegove navode da nije poznavao Andriju. Oni su istakli da je Zlatkova majka povremeno spremala kuću ubijenog, te da je zato i znao da starac ima novac.

- Moj brat je ubijen iz koristoljublja, koliko novca je Kavički tada uzeo ne možemo da utvrdimo i najverovatnije nikada i nećemo - rekla je za "Novosti" Andrijina sestra koja je pratila suđenje.

Prema onome što je utvrđeno tokom istrage, ali i prema nalazu veštaka, starac je udaren dva puta metalnom šipkom po glavi. Od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta. Kavički je pokušao da se otarasi oružja, te je šipku bacio u drugu ulicu, ali ju je policija pronašla kao krucijalni dokaz. Nakon ubistva Kavički se odvezao u Republiku Srpsku, a izjavom taksiste, koji ga je vozio, kao i veštačenjem novca, utvrđeno je da je račun platio parama koje je ukrao.

Isplanirano

Tokom suđenja došlo se do saznanja da je Kavički planirao ubistvo Klinke - tvrdio je zastupnik oštećenih. Pre nego što će počiniti krivično delo, on se dogovorio sa taksistom da ga vozi u Bosnu.

(Izvor:Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR