Glas Javnosti

SMANJENA VIDLJIVOST UTIČE NA SAOBRAČAJKE: Oboreno šetogodišnje dete sa majkom na pešačkom prelazu u Zrenjaninu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti

Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a ukazuju da su se tokom prethodnog dana u Srbiji dogodile tri saobračajne nezgode u kojima su oboreni pešaci na pešačkom prelazu. Stoga apeluju na sve vozače da u postojećim vremenskim uslovima povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja vozila kako bi mogli blagovremeno da zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz.

U jučerašnjim saobraćajnim nezgodama poginuo je jedan pešak, jedan je zadobio teške, a dva lake telesne povrede, prenosi portal Zrenjaninski.

Na pešačkom prelazu u Kraljevu poginula je osamdesetogodišnja žena. U Beogradu su u jednoj saobraćajnoj nezgodi povređene tri ženske osobe, starosti 23, 24 i 28 godina. Takođe, u Zrenjaninu su na pešačkom prelazu oboreni dvadesetsedmogodišnja žena i njeno šestogodišnje dete, ali oni tom prilikom nisu povređeni.

Sve saobraćajne nezgode dogodile su se u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.

- Napominjemo da Uprava saobraćajne policije, počev od 15. decembra 2022. godine, sprovodi mere pojačane kontrole saobraćaja u cilju unapređenja bezbednosti pešaka. Od početka akcije, 4.419 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja brzine u zonama pešačkih prelaza, 111 vozača zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu, a 420 pešaka zbog nepropisnog prelaska kolovoza - naveo je MUP Srbije.


Policija apeluje i na pešake da korišćenjem reflektujućih elemenata doprinesu unapređenju svoje bezbednosti, kao i da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom prelazu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR