Glas Javnosti

SLUŽBENIM PALICAMA PRETUKLI VOZAČA: Saslušani policajci iz Aleksandrovca, predložen prizvor do 30 dana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici Policijske stanice Aleksandrovac P. V. (38) i N. I. (35) iz Aleksandrovca, koji su uhapšeni zbog sumnje da su 15. februara u 3 ujutro službenim palicama pretukli vozača K. D. (43) iz Kruševca u selu Gornji Stupanj, saslušani su danas pred Osnovim javnim tužilaštvom u Brusu.

Iako u teškom stanju, pretučeni vozač K. D. je izašao iz Opšte bolnice Kruševac i odmah podneo krivičnu prijavu kruševačkoj policiji, gde navodi da su ga napala obojica policajaca.

Osumnjičeni su, međutim, ispričali da je sporne noći u službenom vozilu navodno ostao V. P, dok je I. N. izašao napolje i zaustavio putničko vozilo za čijim je volanom bio K. D. Prema toj verziji događaja, I. N. je, navodno, bio izrevoltiran što ga je vozač K. D. vređao, pa je odreagovao.


- U krivičnoj prijavi koju je podneo vozač K. D., međutim, stoji da su ga njih dvojica tukli, a po tom osnovu je već počela da postupa policija - navodi nezvanično izvor.

Važno svedočenje pred tužilaštvom biće svedočenje oštećenog vozača kako bi se u potpunosti rekonstruisalo sve što se dešavalo.


Kruševačka policija je potvrdila dan ranije da je protiv dvojice pripadnika PS Aleksandrovac pokrenut disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti i da su isti udaljeni iz službe do okončanja tog postupka.

Telesne povrede koje je zadobio vozač okvalifikovane su kao teške. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Brusu samo je kratko predočeno da su pripadnici policije saslušani i da je sud odredio pritvor do 30 dana po predlogu tužilaštva, pišu Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR