Glas Javnosti

SLUČAJ SE ISTRAŽUJE: Hitan inspekcijski nadzor Ministarstva u šabačkoj Bolnici zbog preminule bebe

Hronika
Autor: Glas javnosti

Šapčanin Dejan Jevremović juče je na društvenim mrežama objavio da je dva dana nakon teškog porođaja u šabačkoj Bolnici, na Univerzitetskoj dečjoj klicinici Tiršova preminula njegova beba. Tom prilikom izneo je više optužbi na rad zaposlenih u šabačkom porodilištu. Večeras se ovim povodom oglasila i Opšta bolnica "Dr Laza K. Lazarević" i u saopštenju navela da je formirala komisiju koja će izvršit

Dejan Jevremović navodi da je njegova supruga 7. januara u toku noći primljena u porodilište, a da je porođaj krenuo 10. januara u prepodnevnim satima. Nakon neuspelih pokušaja da se porodi prirodnim putem urađen je hitan carski rez, nakon čega su ga pozvali i rekli da je beba dobro i da je dobila ocenu 9. Jevremović dalje navodi da mu je supruga oko 8 sati uveče istog dana javila da beba nije dobro te da mora da bude prebačena u Beograd, u Tiršovu. Prema njegovim rečima, dete je u Tiršovu primljeno oko 22 sata i tamo je ustanovljeno da se napilo plodove vode i spiriralo mekonijum, te da je dete odmah povezano na aparate. Nažalost, dete je dva dana kasnije preminulo.

Saopštenje Bolnice potvrđuje navode Jevremovića o prijemu njegove supruge u ovu ustanovu, te da joj je urađen carski rez. Kažu da su vitalni parametri majke i bebe praćeni sve vreme tokom porođaja i da je zaključeno da beba nije trpela bolove, traumu, niti je bila ugrožena. Navode da su tek osam sati nakon rođenja primetili probleme sa disanjem, a da je pedijatar odlučio da dete bude poslato u Tiršovu, gde je i preminulo, piše Glas Podrinja.


Otac bebe najvaljuje tužbu protiv šabačke Bolnice zbog toga što smatra da zaposleni nisu na vreme primetili da je dete progutalo plodovu vodu i što je kasno poslato u Beograd.

Bolnica navodi da su formirali komisiju za unutrašnju proveru rada, a da će u ponedeljak biti obavljen i vanredni inspekcijski nadzor Ministarstva zdravlja po hitnom postupku.

Radi potpunih informacija "Glas Podrinja" je kontaktirao i Univrerzitetsku dečju kliniku Tiršova i čekamo odgovor od njih.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR