Glas Javnosti

Slučaj Petnica: Javila se još jedna žrtva seksualnog zlostavljanja!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Javnom tužilaštvu u Valjevu obavljen je razgovor sa još jednom žrtvom seksualnog zlostavljanja iz Istraživačke stanice Petnica , a žrtva je govorila o svojim iskustvima u Petnici u periodu od 2013. do 2016. godine.

Razgovor sa još jednom žrtvom seksualnog zlostavljanja iz Istraživačke stanice Petnica  obavljen je u okviru predistražnih radnji u tom predmetu, javlja danas Radio Slobodna Evropa.

Iako je taj razgovor bio najavljen za danas, zbog obaveza oštećene je obavljen dan ranije.

Do sada je u policiji ili tužilaštvu izjavu o svom iskustvu u toj naučnoj ustanovi u toku seminara dalo pet žena, a s obzirom da se to dešavalo pre 2013. godine ne podležu takozvanom “Marijinom zakonu”, piše Nova.rs.

 

Radio Slododna Evropa podseća da je tužilaštvo u Valjevu 30. juna uputilo poziv za javljanje policiji i tužilaštvu svim maloletnim osobama koje su bile žrtve seksualnog uznemiravanja u „Petnici“ posle 2013. godine, otkada je na snazi Marijin zakon, kojim je propisano da krivična dela protiv polnih sloboda učinjenih na štetu maloletnih lica i dece ne zastarevaju.

Sudski predmet je formiran nakon što je nedeljnik „Vreme“ objavio svedočenja pet anonimnih osoba koje su navele da su seksualno zlostavljane u Petnici u periodu od 2003. do 2014. godine i da je u svim slučajevima zlostavljač bio isti

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR