Glas Javnosti
posta

SLUČAJ 'JOVANJICA 1': Odloženo suđenje zbog spajanja sa 'Jovanjicom 2'!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje za "Jovanjicu 1" ponovo je odloženo, kako se nezvanično saznaje, zbog spajanja sa predmetom "Jovanjica 2".

Prvooptuženi u ovom postupku je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra Jovanjica, na kom je pronađena najveća plantaža marihuane u Evropi. 

Zora Dobričanin Nikodinović, jedna od branilaca prvookrivljenog u ovom postupku Predraga Koluvije, rekla je za N1 da je obaveštenje da se iz ovog razloga odlaže suđenje dobila juče ujutru.

Niko od novinara koji su u utorak došli da prate suđenje nije o ovome obavešten, samo im je uoči početka suđenja potvrđeno od portparolke Višeg suda da je ročište prezakazano za 19. avgust.

Suđenje za „Jovanjicu 1“ traje od oktobra 2020. godine, a optužnica u ovom postupku, kao i u „Jovanjici 2“, označava Predraga Koluviju, kao organizatora kriminalne grupe koja je neovlašćeno proizvodila i stavljala u promet opojne droge.

 

Glavni pretres u ovom postupku započet je u junu, ali je prekinut, jer sudsko veće nije želelo da nastavi sa izvođenjem dokaza, zbog toga što se čeka odluka o spajanju dva predmeta „Jovanjica“ jedan i dva.

To je i bio argument advokatima okrivljenih da tokom prošlog ročišta traže za svoje klijente ukidanje pritvora, jer kako su naveli trpe zbog drugog postupka sa kojim nemaju veze.

 

Međutim, sudsko veće to nije prihvatilo.

Predlog o spanju dva predmeta ranije je predložio zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, kako bi proces suđenja bio brži i efikasniji, i kako bi se izbegla opstrukcija.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR