Glas Javnosti

SKANDALOZNI PRIZORI U GAK 'VIŠEGRADSKA': Tvrdili da mu je beba MRTVOROĐENA pa mu zabranjivali da je vidi! (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Velika tragedija o kojoj je Glas javnosti juče pisao zadesila je Dragana Lukića iz Obrenovca i njegovu suprugu Slađanu, kojima je u noći između četvrtka i petka oko 2 sata ujutru umrla beba. Međutim kada su danas u GAK „Višegradska“ zahtevali da to dete vide doživeli su niz neprijatnosti.

Naime, od 13 časova danas Dragan Lukić je bio sa Radišom Pavlovićem u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kako bi video svoje dete, ali onda je agonija tek počela.

Draganu je rečeno da je njegova supruga, nakon urađenog carskog reza potpisala papire koji potvrđuju da oni u bolnici mogu da kremiraju bebu, a njemu je onemogućeno da to dete i vidi.

Prema rečima osoblja u GAK „Višegradska“ „oni ometaju njihov rad“ i zamoljeni su da napuste ustanovu i vrate se u ponedeljak.

Takođe, u dokumentima je navedeno da je dete teško 1470 grama, dok majka tvrdi da je dete rođeno sa 2200 grama.

Dragan je u ovoj ustanovi proveo šest sati dok mu nisu pokazali jedno dete koje je pred njega izneto, a koje je bilo teško oko kilo i po, ali i dalje nije ustanovljeno da je dete njihovo.

-Kad smo došli u Beograd, GAK Višegradska, ja sam ostao ispred jer nisam mogao da uđem sa njom zbog cele situacije sa epidemijom, a oko 2 ujutru je izašao doktor i rekao mi je da srce bebe više ne kuca. Tada su je odveli na porođaj- rekao je Dragan juče za naš portal.

On sve do danas nije mogao da vidi suprugu, a niko ga nije ni obavestio o njenom stanju.

Ono što se takođe navodi kao sporno, jeste da se ne dozvoljava da porodica Lukić odvede dete, već samo da ono ostane u bolnici i tamo bude kremirano.

O ovom slučaju će biti pokrenuta istraga, da bi se utvrdilo da li je dete njihovo, kao i zbog čega je Dragan uložio sve napore i šest sati čekao da mu pokažu bebu.

Podsetimo, Slađana Lukić je bila trudna 34 nedelje kada joj je naglo postalo loše, u DZ Obrenovac su joj prilikom odlaska tamo rekli da je sa bebom sve u redu i prepisali joj lekove. Slađani je postajalo samo gore pa je otišla u GAK Višegradska gde su im saopštili da bebi više ne kuca srce i porodili je na carski rez.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR