Glas Javnosti

SKANDAL NA SUĐENJU DELIJAMA I ČLANOVIMA BRATSTVA ZA UBISTVO BORIVOJA SIMOVIĆA NA SENJAKU!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Suđenje trojici navijača Crvene zvezde Igoru Vreviću (31) zvanom Hambija, Milošu Mišljenu (36) zvanom Miškec i Aleksandru Nikoliću (31) zvanom Aca, koji su optuženi za teško ubistvo Borivoja Simovića (30) u saizvršilaštvu obeležio je skandal.

Na pripremnom ročištu, održanom 2. jula u beogradskoj Palati pravde, ispred sudnice je bilo nekoliko članova porodice i prijatelja optuženih, koji su došli u znak podrške. Među njima je bila i supruga jednog od optuženih koja je neprimerenim ponašanjem šokirala sve prisutne.

- Ispred sudnice je bila majka jednog od okrivljenih, kao i supruga Ace Nikolića. Ona je stajala ispred vrata sudnice i čekala da sudski stražar otvori vrata, a onda je skakala od sreće i smejala se, slala poljupce i srca svom suprugu! To s jedne strane može da se razume, ali je s druge strane je značilo ogromno nepoštovanje porodice ubijenog! Ona pozanje sve Borine prijatelje i članove porodice, ali nije pokazala ni trunku empatije! Ponašala se kao da se ubistvo za koje je njen muž optužen nije ni dogodilo! - tvrdi drugarica ubijenog Borivoja Simovića koja je bila na hodniku Višeg suda u Beogradu.

Aca Nikolić, Miloš Mišljen, Igor Vrević, Foto: Privatna arhiva

Sva trojica optuženih su na pripremnom ročištu rekla da nisu krivi i da će odbranu izneti na glavnom pretresu, koji je zakazan za 10. septembar.

Šokantno je, kako kaže naša sagovornica, da optuženi izjavljuju da nisu krivi, jer postoji snimak sa kamera na kojima se vide njih trojica, a pronađen je i njihov DNK.

- Postoji snimak sa Mostarske petlje u Beogradu na kojem se vide trojica optuženih kako idu ka mestu na kojem je Bora ubijen. Policija poseduje i snimak tuče koja se dogodila samo dva dana pre ubistva, kada su Hambija, Miškec i Aca pretukli Borinog prijatelja. Tvrde da nisu krivi, iako ih snimak sa Mostarske petlje smešta na mesto zločina! I veme se poklapa i sve ukazuje da su bili na mestu ubistva gde je pronađen i njihov DNK. Na snimku se jasno vide lica sva trojice, a svi su optuženi i za nasilničko ponašanje i učestvovanje u tuči koja je prethodila Borinom ubistvu. Sumnja se da su pretukli Borinog druga jer su zanli da će on reagovati i da će tražiti da se vidi sa njima oči u oči da bi to raspravili. To je bio način da ga perfidno navuku u sačekušu i da ga ubiju! - kaže Borina drugarica i ističe da je bila jako potresena kada je Borina sestra izašla iz sudnice.

- Njoj je naglo pozlilo jer su advokati optuženih imali neprimerene komentare na Borin račun, kao i na dešavanja koja su dovela do ubistva. Bora je bio navijač Zvezde, ali nije imao nikakve veze sa zaraćenim frakcijama, kako se pričalo posle ubistva niti je zaslužio da bude brutalno ubijen. Bora je bio ćelav, nabildovan i imao je tetovažu, zbog čega su neki mislili da je opasan i da je povezan sa zaraćenim navijačkim frakcijama, ali je on bio dobra duša! Uopšte nije imao veze sa pričama o nekakvim neraščišćenim računima niti je bio upleten u sukobe navijačkih grupa. Završavao je studije u Beču i usavršavao je nemački jezik. Potiče iz ugledne beogradske porodice i nije imao policijski dosije. Brat mu je arhitekta, a sestra priprema doktorat - tvrdi drugarica ubijenog za "Glas javnosti" i navodi da su optuženi i ranije bili u sukobu sa zakonom.

- Hambija, Miškec i Aca bili su u organizaciji koja se zove „Bratstvo“. Svi su od ranije poznati policiji zbog prodaje droge, kao i nošenja oružja bez dozvole zbog čega se nameće pitanje da li su tačne njihove tvrdnje da je ta organizacija navodno bila humanitara i šta su preko tog „Bratstva“ zapravo radili? Njih trojica su sa još nekim ljudima osmislili da to bude humanitarnog karaktera, ali nije poznato da li je „Bratstvo“ registrovano za pomoć drugima. Sva trojica su bila u sukobu sa zakonom, dok je Aleksandar Nikolić navodno izbačen iz vojne policije zbog narkotika, pa je moguće da je to bio paravan za sumnjive poslove! – kaže naša sagovornica bliska porodici Simović i dodaje da je članovima porodice i prijateljima bilo jako dirljivo kada je na Senajku osvanuo grafit sa Borinim likom.

- Svakoga dana, kad pogledamo grafit na Senjaku, imamo osećaj kao da je sa nama.Porodica još uvek ne može da se pomiri sa tragedijom koja ih je zadesila. Borini brat i sestra pokušavaju da se izbore sa bolnim osećanjima zbog roditelja, ali je to za sve njih nezamisliv gubitak - navodi Borina drugarica.

Foto: Privatna arhiva

Pravni zastupnik porodice Simović, advokat Borivoje Borović, tražio je da se ponovo ispitaju svi veštaci, kao i obducent što su branioci Vrevića i Nikolića odmah prihvatili, dok je Ivan Bajazit, branilac Miloša Mišljena rekao da nema potrebe da se obducent ponovo saslušava. Za Borine prijatelje i porodicu pripremno ročište je, kako kažu, bilo jako potresno, ali se svi nadaju pravdi.

Podsetimo, Simović je ubijen 25. juna 2020. godine, oko 22.30 sati, u Hajd parku na Senjaku. Pogođen je jednim hicem u leđa i privatnim automobilom je prebačen u Urgentni centar, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Na mestu zločina nađeno je više ispaljenih čaura iz dva različita oružja, kao i jedan pištolj. Uzeti su i snimci sa sigurnosnih kamera iz neposredne blizine. Posle ubistva se spekulisao da su navijačko-krimialni obračuni u pozadini sukova, ali su rođaci ubijenog tvrdili „da on nije kriminalac, već da je ubijen iz ljubomore“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR