Glas Javnosti

ŠKALJARAC RUNJO: Glavni svedok ubistva Vladimira Popovića u ''Havani'', IZBEGAO METAK NA VRAČARU

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Miloš Nilović je uhapšen u akciji policije na Jahorini, kada je uhvaćena grupa među kojima su se nalazili državljani Crne Gore. Ovdašnjoj javnosti je Nilović poznat kao čovek koji je bio neposredni svedok ubistva Vladimira Popovića u klubu "Havana" u Beogradu, ali i na koga je maja ove godine pokušan atentat u kafiću na Vračaru.

Inače, Nilović se u žiži javnosti našao maja ove godine, kada je maskirani napadač s automatskim oružjem upao u baštu jednog kafića na Vračaru, očigledno tražeći nekog, da bi nakon nekoliko sekundi izašao iz lokala. Napadač je kasnije uhapšen, a kako su tada mediji izveštavali, meta pomenutog napada bio je upravo Nilović.

Vest da su uz Nilovića na Jahorini pohapšeni i državljani Crne Gore nije iznenadila poznavaoce događanja u kriminalnim krugovima, posebno onim koji prate obračun kavačkog i škaljarskog klana.  Nilović se u crnogorskim medijima pojavio 2016. godine kada je priveden na informativni razgovor u Budvi, posle čega je deportovan  i više  ne može ući u Crnu Goru.

Sledeće godine, Miloš Nilović, zvani Runjo, je jedan od desetorice muškaraca koji su uhapšeni u restoranu “Durmitor” na Novom Beogradu. Zbog nedozvoljenog nošenja dva pištolja, koji su pronađeni tom prilikom, protiv Nilovića i Mitra Muratovića podignuta je optužnica, ali je Nilović oslobođen.

Nilovićevo ime pojavilo se u medijima i pre dve godine, kada je ubijen Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, vlasnik “Havane”. Nilović je sedeo za stolom u kafiću na Zvezdari sa Vladom Popom tog 1. decembra 2018. godine, kada su maskirani napadači upali u lokal i ubili ga na mestu.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR