Glas Javnosti

ŠIROKO! DIJANA HRKALOVIĆ POKLONILA SVOJ PIŠTOLJ! A, za tatinog sina - GLOK

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uhapšena nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović svojim ljudima je poklanjala i pištolje, saznaje „Glas“.

Čelična lejdi MUP-a, kako su je nazivali pripadnici policije, Danilu Jovanoviću, sinu svog poverljivog čoveka Srđana, komandira iz Niša, daravala je pištolj koji je lično nosila. I tako je mladi pripadnik policije dobio od Hrkalovićke „glok“.

- Sin Srđana Jovanović, komandira PS u Policijskoj upravi u Nišu i visokog funkcionera Nezavisnog sindikata policije, dobio je lično od Dijane Hrkalović njen službeni pištolj „glok“.

Očigledno da je Danilu Jovanoviću bilo ispod časti da nosi pištolj domaće proizvodnje „CZ 99“, koji imaju pripadnici MUP-a, ona mu je dodelila lični svoj „glok“ – objašnjavaju policajci.

Oni se pitaju zašto i po kojim zaslugama je tatin sin dobio „glok“. Zna se, navode dalje, da je Jovanović junior neposredno pred dobijanja Dijaninog pištolja, primljen u Upravu kriminalističke policije u Nišu bez konkursa na radno mesto koje zahteva fakultetsku diplomu.

Protiv starijeg Jovanovića, pod sumnjom da je počinio zloupotrebe u službi, do sada su podnete dve prijave koje se nalaze u Službi unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a Srbije.

O sudbini prijava još ništa se ne zna.

Austrijski pištolj “glok”, kalibra 9 mm PARA (“duga devetka”), najpopularniji je službeni pištolj na svetu. Koriste ga mnoge vojske, policije i bezbednosne agencije. Pouzdanost oružja, mogućnost bezbednog rukovanja i mala težina razlog su zbog kojeg mnoge države nabavljaju ove pištolje. Osim toga, u njegov okvir staje 17 metaka, što je više od kapaciteta većine pištolja.

Dijana Hrkalović je uhapšena 15. septembra i potom joj je određen pritvor do 30 dana. Krivičnom prijavom se tereti da je uticala na Dejana Milenkovića, tadašnjeg načelnika Odeljenja za specijalne istražne metode, da ne dostavi na vreme tužilaštvu pojedine izveštaje o ubistvu Vlastimira Miloševića, koje je široj javnosti poznato kao "ubistvo na šinama".

Za to ubistvo bio je optužen upravo Veljko Belivuk, ali je kasnije pravosnažno oslobođen usled nedostatka dokaza.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR