Glas Javnosti

SINU ŽELJKA MITROVIĆA POVEĆANA KAZNA:  Apelacioni sud ‘preinačio’ prvostepenu presudu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Za nesreću u kojoj je 2013. godine poginula maloletna Andrea Bojanić Apelacioni sud u Beogradu preinačio prvostepenu presudu Aleksandru Mitroviću, sinu vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića usvojivši žalbu tužioca

Kako se navodi drugostepeni sud osudio je Aleksandra Mitrovića na kaznu kućnog zatvora u trajanju od godinu dana i zabranu upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od dve godine, navodi se na sajtu Apelacionog suda.

„Po nalaženju Apelacionog suda, prilikom odmeravanja vrste i visine krivične sankcije, prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio društvenu opasnost izvršenog krivičnog dela, kao i stepen povrede zaštićenog dobra, s obzirom na to da se okrivljeni kritičnom prilikom kretao znatno većom brzinom od dozvoljene na kritičnom mestu“, navodi se u odluci suda, a piše N1.

Kako se dodaje, ovo je uslovilo da je došlo do naletanja na oštećenu, koja je od posledica povreda preminula, pri čemu se okrivljeni nakon ostvarenog kontakta sa pešakinjom nije zaustavio već je nastavio kretanje bez pružanja pomoći nastradalom licu.

 

Prvostepenom presudom iz okrobra 2020. Mitrović je bio osuđen na 11 meseci kućnog zatvora, a dužina zabrane upravljanja vozilom je bila godinu dana.

U međuvremenu, za drugo krivično delo – nepružanje pomoći povređenom, nastupila je potpuna zastarelost. Naime, maksimalna kazna za ovo delo je tri godine, a zastarelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predviđene maksimalne kazne. S obzirom da se nesreća dogodila u julu 2013, apsolutna zastarelost nastupila je u julu 2019. godine.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR