Glas Javnosti

SINOVI UBIJENOG MILORADA IZ PROKUPLJA OGORČENI: Ubili su ga podmuklo zbog sudskog spora, nikada ništa loše nije uradio!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U bašti nadomak zajedničke kuće u selu Donja Draganja kod Prokuplja ubijen je Milorad Lazić (72), a ovaj zločin počinili su njegov brat Živojin Lazić (73) i snaja Blagica (70).

Udaren je podmuklo, motikom s leđa, a telo su sakrili među tikve, pričaju sinovi Milorada Lazića.

Sinovi Milorada Lazića iz prokupačkog naselja Donja Draganja ogorčeni su na strica i strinu, koji su uhapšeni zbog sumnje da su brutalno ubili Milorada.

-Nisu mu dali priliku da se odbrani. Mi bismo ih sada, da su ovde, zamolili da nam kažu istinu, zašto su to uradili i kako - kaže Miloradov sin Dragan Lazić.

On dodaje da su tek sada svesni svega što se desilo i da ne mogu da se smire.

-Naš otac je bio krupan čovek i nikad nikom ništa loše nije učinio. Pogotovu ne svom bratu. Sudili su se oko podele zemljišta na kojem je zajednička kuća, ali moj otac nikad nije podneo nijednu tužbu protiv brata, već je sve tužbe podneo Živojin. Postoji i u zapisniku da je rekao da mu ustupa koliko mu treba i kada je na kraju ipak sud presudio u njegovu korist, evo šta ga je zadesilo - priča očajni Dragan.

Svi se slažu da je najverovatnije motiv ubistva, za koje je istraga tek započela, baš taj spor koji su braća vodila oko međe u dvorištu koje je iza kuće. On je trajao desetak godina i nedavno je konačno rešen.

-Sumnjamo da je strina ovde više kriva. Ipak, ništa nećemo reći dok se ne završi istraga i dok ne dobijemo nalaze obdukcije. Ono što znamo je da u ga sakrili u bašti u tikve i pokrili jaknom, a gde su policajci pronašli motiku, to ne znamo - kazao je Dragan.

Telo nesrećnog čoveka je u subotu oko 15 časova pronašao Rade, koji je krenuo da traži oca jer je bilo vreme ručku. Kako se sećaju Lazići, petnaestak minuta bio je van kuće u svom dvorištu.

-Bio je sakriven u ovim tikvama, uopšte se ništa nije videlo. Ležao je na stomaku i bio pokriven jaknom - priseća se Rade trenutka kad je pronašao oca.

Ono što sve muči je kako je ubijen, a Lazići sumnjaju da je dovučen u ovaj deo dvorišta, a da se ubistvo desilo malo iznad, bliže kući.

-Vidite, polomljena je i loza koja je bila ovde, kao i ovo ostalo povrće. Kao da su ga vukli. Zašto su ga ubili, trebalo je da traže još deo dvorišta, tata im je dao, kao što im je ustupio i ovaj deo zbog prozora - pita se Rade.

Za obojicu sinova pokojnog Milorada istina je ono što žele u ovom trenutku najviše da saznaju. Još uvek ne mogu da prihvate smrt svoga oca, ali postupak strica i strine je ono što ih najviše boli. Kako kažu, nije trebalo tako da se završi među braćom. 

Nezvanično se saznaje da postoje podaci da je motičicom Milorada udarila snaja Božica, ali će se to tek utvrditi tokom istrage.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR