Glas Javnosti

SIN BRANA MIĆUNOVIĆA HAPŠEN! Policija se oglasila o prebijanju Đorđa na proslavi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Uprava policije Crne Gore oglasila se posle informacije da je sin kontroverznog biznismena Brana Mićunovića, Đorđe, pretučen na jednoj proslavi u Nikšiću.

- Nikšićani Đorđe Mićunović (30) i Lazar Kostić (27) uhapšeni su 26. novembra zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti - saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija na mestu incidenta zatekla Mićunovića koji je imao vidnu povredu prethodno zadobijenu na proslavi.



- Đ.M. (30) i L.K. (27) iz Nikšića nisu dali bilo kakve informacije policijskim službenicima ne želeći da podnesu prijavu. Tom prilikom su sprečavali službena lica u vršenju službene dužnosti te su lišeni slobode - objašnjavaju iz policije i dodaju da su Đ.M. i L.K. lišeni slobode po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću zbog sumnje da su izvršili krivično deelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Mićunović nije hteo da pruži informacije vezane za nastanak povreda.

- Prilikom pružanja lekarske pomoći Đ.M. su konstatovane lake telesne povrede. Od više lica su u odnosu na ovaj događaja prikupljena obaveštenja, a preduzete su i druge službene radnje po nalogu tužioca. Spisi predmeta su dostavljeni tužiocu koji se izjasnio da se u navedenom događaju ne stiču elementi krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti. Na osnovu preduzetih mera i radnji službenici policije do sada nisu došlo do saznanja na koji je način Đ.M. zadobio povrede - naveli su iz policije.

Glas javnosti je, podsetimo, prvi u Srbiji pisao o ovom incidentu.

KO JE BRANO MIĆUNOVIĆ?

Brano Mićunović decenijama važi za jednog od najimućnijih, a ujedno i najmoćnijih ljudi u Crnoj Gori. Dovodi se u vezu s brojnim poslovima od nekretnina, građevinskog sektora, prodaje fudbalera, igara na sreću...

Tokom osamdesetih godina prošlog veka družio se s najopasnijim ljudima tadašnje Jugoslavije- između ostalih sa Đorđem Božovićem Giškom, Ljubom Zemuncem, Darkom Ašaninom, Željkom Ražnatovićem Arkanom, Draganom Joksovićem Joksom...

Mnogi veruju da je radio i za tajne službe SFRJ, a 2000. optužen je za ubistvo Radovana Kovačevića (25), ali je posle sedam godina suđenja oslobođen.



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR