Glas Javnosti

SIGNAL MOBILNOG KLJUČAN! Ima nade da je Matej Periš živ

Hronika
Autor: Glas javnosti

Novih informacija o Mateju Perišu nema ni nakon 36 dana intenzivne potrage.

O saradnji hrvatske i srpske policije pričao je Igor Jurić, rukovodilac Centra za nestalu i zlostavljanu decu za HRT.

 Čini mi se da je ovo jedna uobičajena saradnja, ali mogu reći da je za nas u Srbiji svaki dolazak hrvatskih policijskih službenika važan. Očekujemo možda neke nove dokazne materijale i informacije i saznanja koja bi mogla pomoći u pronalaženju Mateja, kazao je Jurić. Dodao je kako su u Beogradu i Srbiji "pomalo razočarani odnosom i naše i hrvatske policije jer niko ne obaveštava javnost".



"Sve je pod nekim zavetom ćutnje, zbog čega dolazi do pojave raznih spekulacija i teorija zavere, što uopštee nije dobro ni za istragu, a naročito za Matejevu porodicu", ocenio je Jurić.

On je   izjavu dao kod ograde pored Save, na mestu gde je Matej posljednji put viđen, 750 m udaljenom od kluba Gotik.

Televizija podseća da se iz istrage zna da je Periš koristio Gugl mapu za automobil i da je signal njegovog mobilnog telefona uočen nekoliko kilometara dalje, kod Velikog ratnog ostrva, nakon dva i po sata.

"Mislim da je sada ključna ova vrsta potrage i to zato što se pomoću baznih stanica i mobilnog telefona može doći do određenih dokaza", rekao je Jurić navodeći da je taj način potrage bio ključan u pronalasku ubice njegove ćerke Tijane.

"Upravo zbog toga što je bazna stanica uhvatila signal dva i po sata kasnije - imamo neku nadu da bi Periš mogao da bude pronađen živ", zaključio je Jurić.

BONUS VIDEO:Psihoterapet i specijalista za prevare otkrio da neverestvo uništava

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR