Glas Javnosti

SESTRA POGINULE STANIKE KOD DOLJEVCA: Neću se smiriti dok ne dobijem taj snimak od dva minuta i dok ga ne vidim svojim očima

Hronika
Autor: Glas javnosti

Sestra nastradale Stanike Gligorijević, Mirjana Aleksić, koja je takođe povređena u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi Doljevac zbog čega je vozač Zorana Babića Dejan Stanojević (37) osuđen na četiri i po godine zatvora, kaže da nije zadovoljna presudom.

Apelacioni sud u Nišu danas je pravosnažno osudio Beograđanina Dejana Stanojevića (37) na četiri i po godine zatvora jer je izazvao nesreću na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je poginula jedna, a povređene su četiri osobe, među kojima i tadašnji direktor “Koridora Srbije” Zoran Babić.

Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio kaznu koju je aprila ove godine doneo Osnovni sud u Nišu.

Mirjana Aleksić, koja se takođe nalazila u automobilu zajedno sa Stanikom Gligorijević, kaže da je nezadovoljna kaznom na koju je Stanojević osuđen i podseća da još nismo saznali šta se dogodilo sa dva minuta snimka koji nedostaju.

„Kako se naredilo, tako se sudilo, nema ovo nikakve veze sa pravdom. Takva je naša država i sam sudski proces je bio pod uticajem predsednika Aleksandra Vučića. Mi nismo glupi ako smo sa sela. Vučić je Stanikinoj deci govorio da ima dva minuta snimka i da su užasni. Ko je on uopšte da čuva te snimke? Kada sam kasnije tražila da ih vidim, nikada mi nisu odgovorili na moje zahteve“, kaže Mirjana Aleksić.

Nesrećna žena i danas se pita kako je moguće da je neko izazvao saobraćajku na takvom mestu kao što je terminal naplatne rampe, posebno ako taj neko uopšte ne treba da prođe tom putanjom.

„Svi znamo ko je vozio i ne znam zašto se to krije. Zbog čega su sklonili rampu? Trebalo je ženi da podignu spomenik tu, a ne da sklone celu rampu. Neću se smiriti dok ne dobijem taj snimak od dva minuta i dok ga ne vidim svojim očima“, kaže ona.

Podsetimo, Osnovni sud u Nišu je 22. aprila izrekao prvostepenu presudu kojom je Stanojeviću dosuđena kazna zatvora od tri godine i 10 meseci zatvora na koju se Apelacionom sudu žalilo Osnovno javno tužilaštvo ali i Stanojevićev branilac advokat Slavoljub Milošević. Tada mu je izrečena i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri godine.

Ipak, Apelacioni sud je usvojio žalbu tužilaštva i povećao kaznu na četiri i po godine zatvora.

Stanojević, vozač bivšeg direktora „Koridora Srbije“ se teretio da je 31. januara 2019. godine na naplatnoj rampi Doljevac izazvao udes u kojem je poginula Stanika Gligorijević (52) iz okoline Knjaževca. Kako je utvrđeno tokom istrage, on je službenom “škodom superb” krećući se iz pravca Niša ka Grdelici brzinom od 93 kilometra na čas udario u “opel astru” koja je bila na kanalu ispred njega usled čega se ona odbila i udarila u zadnji deo “folksvagen pasata” koji je napuštao rampu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR