Glas Javnosti

SENTA ODBIO DA SE IZJASNI PRED TUŽIOCEM: Iako je oslobođen čuvanja tajnosti podataka nije želeo da priča

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policijski inspektor Slobodan Milenković, poznatiji pod nadimkom Mali Senta, odbio je danas da se izjasni pred tužiocem u u svojstvu građanina u Višem javnom tužilaštvo u Beogradu.

Milenković je već jednom odbijao da odgovori na pitanja tužilaštva 12. jula, kada je pozvan da se izjasni u vezi informacije objavljene u medijima prethodnih dana, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, kodno ime "Bokan",  kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni. 

Tužilaštvo je danas zatražilo da mu u roku od tri dana dostavi ustavnu žalbu i pritužbu Zaštitniku građana.

Današanji razgovor je na molbu Milenkovića, obavljen u prisustvu njegovog punomoćnika, advokata Zdenka Tomanovića.

Predmet u ovom slučaju nosi oznaku tajnosti "strogo poverljivo", pa se u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, detalji neće saopštavati javnosti, posebno dok traju neophodne provere, koje će biti nastavljene radi utvrđivanja svih okolnosti u ovom predmetu.

Povereniku za zaštitu samostalnosti Državnog veća tužilaca, podneta su već dva zahteva za zaštitu od nedozvoljenih uticaja koji se ogledaju u netačnom, paušalnom i nestručnom izveštavanju pojedinih medija, usmerenom na vršenje medijskog pritiska, kako na postupajućeg zamenika u ovom konkretnom predmetu, tako i na Više javno tužilaštvo u Beogradu u celosti, uz jasan cilj da se ovo tužilaštvo predstavi u negativnom kontekstu.

Upravo način izveštavanja tih medija, kao i obraćanje javnosti Milenkovićevog pumonoćnika uz zamene teza, nije ništa drugo do skretanje pažnje javnosti sa osnovne teme - a to je provera zakonitosti Milenkovićevog rada.

Podsećamo, Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 15. jula dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Milenković, oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Takođe, odluka je doneta i u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka prenose novosti.rs. 

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR