Glas Javnosti

SEDAM GODINA OD UBISTVA JELENE MARJANOVIĆ: Rođaci ubijene pevačice otkrivaju sa kim ŽIVI mala Jana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica

Ni sedam godina od ubistva Jelene Marjanović (33), pevačice Granda, ovaj najmisteriozniji zločin, koji je potresao celu Srbiju, ne prestaje da intrigira javnost.

Ovaj, samo naizgled savršen zločin, “preživeo” je više verzija, a ono što se sigurno zna, danas, sedam godina kasnije jeste da je Jelena nestala u subotu, 2. aprila 2016. godine oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka.

– Jana je sada velika devojčica. Ima 12 godina. Ista je Jeca. Nedostaju joj roditelji. Samo ona zna kako joj je…”

Ovako za medije uoči sedme godišnjice od ubistva pevačice jelene Marjanović (devojačko Krsmanović) priča rođak njene porodice.

Kako kaže, svi čekaju da vide šta će biti sa Zoranom i hoće li ga Apelacioni sud osuditi pravosnažno za ubistvo supruge.

– Prošlo je mnogo godina. Više ništa ne znamo i ne znamo u šta da verujemo. Čekamo da sud donese odluku. Sud ipak najbolje zna – kaže sagovornik za medije.

Kako kaže, svima je fokus na Jeleninoj i Zoranovoj ćerkici i njenom odrastanju. Žele da je izvedu na pravi put.

Jelena Marjanovi?21-yt.png
foto:– Ona je sada velika. Sve zna. Divno je i dobro dete. O njoj brinu Zoranovi brat i snaja – dodaje naš sagovornik.

Podsetimo, suprug Zoran je prijavio nestanak policiji nešto pre 20 časova u subotu, 2. aprila, posle čega je policija počela potragu. Prvo je pronađen Jelenin mobilni telefon, a potom i njeno telo.

Kako je obdukcija pokazala, Jelena nije silovana, a usmrćena je između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu. Tada je utvrđeno da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gde je pronađeno telo.

Po prvim informacijama, pevačica je oteta i ubijena na nasipu. Potom se pojavila verzija da je usmrćena sa jedne, a zatim bačena u kanal sa druge strane nasipa. Jedna od verzija je bila i da je oteta na nasipu, strpana u automobil u kojem je ubijena izvan Borče, a zatim bačena u kanal. Pominjalo se i da je Jelena bila živa kada je bačena u kanal sa žabokrečinom, jer joj je tokom obdukcije nađena voda u plućima.

Printscreen Instagram
foto: Glas javnostiIz dana u dan su se menjali i akteri ovog zločina. Postao je sumnjiv svaki biciklista, čovek sa štapom, vozač plavog karavana… Saslušano je više od tri stotine svedoka tokom višemesečne istrage, a cela porodica Marjanović je išla na poligraf.

Skoro dve godine nakon ubistva, 9. februara 2018. godine, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je odptužnicu protiv Jeleninog supruga Zorana Majanovića.

Konačno, ovaj misteriozni slučaj dobio je epilog 22. juna. 2022. godine, kada je, nakon šest godina dugog suđenja, Zoran Marjanović osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva supruge, pevačice “Granda” Jelene Marjanović. Time je na slučaj koji je godinama bio u žiži javnosti stavljena tačka.

Presuda Marjanoviću napisana je na 698 stranica, a sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR