Glas Javnosti

SATELITI KRUŽE NAD BEOGRADOM! Šta ako Mateja ne pronađu?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Najviše informacija otkriveno je pregledanjem na hiljade snimaka sa sigurnosnih kamera i lociranjem telefona Mateja Periša.

Potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem odvijala se i u subotu veče.

Mateja su tražili pripadnici Mreže za opasnost Srbije kao i vatrogasci sa Palilule. Potraga se sada obavlja i pomoću satelitskih snimaka koji će biti pribavljeni na molbu Nenada Periša, oca nestalog mladića.

Kako je objašnjeno, sateliti kruže nad Beogradom dva puta dnevno, a ukoliko se desilo da su baš u vreme kada je Matej izašao iz kluba snimili njegove kretanje, onda bi ti snimci bili od velike pomoći.

Napominje se samo da je rezolucija satelitskih snimaka loša i teško je prepoznati ko je na njima.

 Oni imaju mogućnost da otkriju šta se krije duboko pod zemljom, ali ne i šta se nalazi u koritu reke – objašnjava sagovornik za Blic.

Međutim, potraga za Matejem ne odvija se samo na rekama i priobalju, već i na široj teritoriji Beograda. Policije u Smederevu, Pančevu i Požarevcu, takođe, su obaveštene o potrazi.

Zakonska procedura nalaže ako se tokom potrage za nestalim Matejom sa sigurnošću utvrdi da je ušao u reku i da mu se tu gubi svaki trag, kao i ako se usled nesumnjivo utvrđenih drugih činjenica, "a tu pre svega mislim na temperaturu vode, nivo vodostaja, brzinu kretanja reke, kao i na psihofizičko stanje lica, zaključi da je verovatno da to lice usled navedenih okolnosti više nije u životu, sud će ga onda posle proteka vremena od 5 godina proglasiti za umrlo",piše Nportal.
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR