Glas Javnosti

SASLUŠANJE LAŽNOG DOKTORA U TUŽILAŠTVU: Sava Knežević ni reč pred organima reda, očevici dali iskaze

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Prvom osnovnom tužilaštvu u sklopu istrage nastavljeno je saslušavanje svedoka u postupku protiv lažnog doktora Save Kneževića i njegove majke koja je u saradnji sa njim, prema tvrdnjama očevidaca, unakazila više ljudi "estetskim zahvatima"

Pored sedam oštećenih koji su danas svedočili biće saslušano i pet zdravstvenih radnika koji su sarađivali sa Kneževičima, kao i drugi svedoci.

Sava, koji se pacijentima i u javnosti predstavljao kao plastični hirurg, a u stvari je maser, a njegova majka Danijela, koja je po zanimanju je cvećarka, od prošlog ponedeljka, kada su uhapšeni, nalaze se u pritvoru.  Prema nezvaničnim informacijama okrivljeni su se na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak branili ćutanjem.

Savi se na teret stavlja da je u neregistrovanoj ordinaciji u Beogradu, u Ulici Terazije 6, koja nikada nije prijavljena, od 2. januara 2020. do 8. aprila ove godine pružao medicinske usluge i izvodio liposukcije, transfere masti, korekcije usana i druge zahvate, prikrivajući od pacijenata činjenicu da nije stručno osposobljen.

Nakon izvršenih zahvata, oštećenima je, prema navodima Tužilaštva, izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja. U svemu tome, navodi se dalje, pomagala mu je majka, koja je primala pacijente i naplaćivala usluge. Podsetimo, policija je danas pronašla medicinsku opremu i dokaze o isplatama pacijenata koje je Knežević pokušao da sakrije u kući njegovog ujaka u Putincima.

Tamo su pronađeni špricevi, makaze, instrumenti, lažne diplome i brojna oprema koju je Sava koristio u proteklih pet godina.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR