Glas Javnosti

SASLUŠANI OSUMNJIČENI IZ FRISTAJLERA: Vlasnik i direktor negirali delo, menadžer se branio ćutanjem! TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR

Hronika
Autor: Glas javnosti/Kurir

Vlasnik Fristajlera državljanin Grčke M. L. (51) saslušan je danas u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu zbog incidenta koji se dogodio u toku novogodišnje noći, kada je splav nekoliko minuta posle ponoći počeo da tone.

Prema informacijama, on je izneo odbranu pred tužiocem gde je negirao delo koje mu se stavlja na teret.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor do 30 dana. Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

M .L. je "Fristajler" otvorio 2001. godine zajedno sa bratom.

Na saslušanju su i menadžer D.V. (46) i direktor M.R. (51) splava "Fristajler" koji su uhapšeni, zbog incidenta koji se dogodio tokom dočeka Nove godine na ovom beogradskom splavu.

Vlasnik i direktor su izneli odbranu i negirali su delo za koje se terete. S druge strane, menadžer kluba branio se ćutanjem. Treće osnovno javno tužilaštvo je podnelo Trećem osnovnom sudu predlog za određivanje pritvora prema svoj trojici.

Reč je o krivičnom delu protiv opšte sigurnosti. Njima je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. 

Vađenje splava "Fristajler", koji je do pola potonuo u reku Savu u Beogradu, u obavezi je vlasnika prema Zakonu o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, rečeno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kako su iz tog ministarstva naveli, odobrenje za vađenje splava mora da izda lučka kapetanija, koju vlasnik mora da obavesti o početku radova, prekidu, nastavljanju ili napuštanju radova na vađenju potonulog splava.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR