Glas Javnosti

Saslušan vozač koji je pregazio mladića na pešačkom u Surčinu

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ustanovljeno je da je M. M. vozio pod dejstvom alkohola. Nesrećni S. S. podlegao povredama u bolnici.

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je M. M. (31) zbog sumnje da je, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, 23. maja 2024. godine u Vojvođanskoj ulici izvršio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, usled čega je oštećeni S.S. zadobio telesne povrede teške i opasne po život, zbog kojih je sledećeg jutra preminuo.

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu.


"Nakon saslušanja tužilaštvo predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da M. M. odredi pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti", navodi se u saopštenju.

M. M. se sumnjiči da kobne večeri, oko 19.30 časova, upravljajući automobilom marke "Škoda superb" pod dejstvom alkohola u krvi od 0,44 promila, prilikom nailaska na pešački prelaz u Vojvođanskoj ulici, nije prilagodio brzinu vozila tako da bezbedno propusti pešaka S.S. koji je već stupio na pešački prelaz dolazeći vozilu sa leve strane.

"Usled toga je prednjim delom vozila udario pešaka S.S. koji je prelazio kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu, nabacio ga na poklopac motora, prednje vetrobransko staklo i krov vozila i oborio ga na kolovoz. Tom prilikom oštećeni je zadobio teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminuo sledećeg jutra oko 6 časova", navodi se saopštenju tužilaštva.

Za krivično delo koje se osumnjičenom stavlja na teret, Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, zaprećena je kazna zatvora od 2 do 12 godina.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR