Glas Javnosti

SASLUŠAN ŠARIĆ! Ove mere su određene uhapšenim članovima kriminalne grupe

Hronika
Autor: Glas javnosti

Darku Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazarevići i ostalim uhapšenim članovima kriminalne grupe u međunarodnoj akciji EUROPOL-a i EUROJUST-a, nakon saslušanja u SBPOK-u određeno je zadržavanje od 48 sati.

Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Na taret im se stravlja da su “izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja”.


Ispred Šarićeve vile tokom čitavog dana nalazio se veliki broj pripadnika SAJ, inspektora, ali i ekipa Hitne pomoći koja je dežurala za svaki slučaj ispred vile. Iz Šarićeve vile iznete su kutije sa dokazima, kao i kompjuteri. Šariću je zaplenjen i luksuzni terenac „mercedes“ i još jedno vozilo, koji su odvezeni u SBPOK,preneo je Danas.

U međunarodnoj akciji EUROPOL-a i EUROJUST-a učestvovale su policije Hrvatske i Srbije, a uhapšeni su članovi više organizovanih kriminalnih grupa. U velikoj akciji u kojoj je uhapšen Šarić, njegov advokat Lazarević i još 30 osoba, priveden je i sudija Apelacionog suda, kao i više inspektora.Inače, Lazarević je advokat i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najteža krivična dela.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR