Glas Javnosti

Saopštenje Novog policijsko sindikalnog saveza: Povodom nasilničke vožnje, otvorenih pretnji i uvreda upućenih policiji (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Povodom nasilničke vožnje, otvorenih pretnji i uvreda upućenih policiji, potpredsednik Novog policijsko sindikalnog saveza Momčilo Vidojević obratio se ministru policije Bratislavu Gašiću saopštenjem koje prenosimo u celini.

“Poštovani gospodine ministre, proteklih dana na internet portalima pojavili su se snimci nasilničke vožnje, kao i pretnji i uvreda upućenih policiji od strane Uroša Panića, sina Petra Panića, kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Na video snimku jasno se vidi i čuје kako se vozač javno hvali bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u lamborginiju, izazivajući policajce da ga zaustave i upućujuci im pritom pretnje i uvrede.

Iz navedenog se može videti da postoje osnovi sumnje da je vozač izvršio niz krivičnih dela i prekršaja zbog kojih mora da bude u skladu sa zakonima Republike Srbije procesuiran kako bi se zaštitili životi građana, kao i za primer da drugi učesnici u saobraćaju znaju da, ako se budu na ovakav način ponašali, kakve ih sankcije čekaju u uređenom državnom sistemu.

Gospodine ministre, zahtevamo da nas u sindikatu, zaposlene u policiji i javnost Srbije hitno obavestite o preduzetim merama i radnjama protiv vozača koji je svojim bahatim ponašanjem u saobraćaju ugrozio živote časnih i poštenin građana i izrekao niz uvreda policiji kao i Ministarstvu u celini.

Ukoliko još uvek niste preduzeli nikakve mere i radnje zahtevamo da:

- Odmah izdate nalog Upravi saobraćajne policije da identifikuje vozača i vozilo, - Da u saradnji sa tužilastvom istog procesuirate za niz krivičnih dela, uz zahtev za zadržavanje kako ne bi ponovio delo i uticao na svedoke, a vozilo oduzmete kao predmet izvršenja krivičnog dela.

- Da pozovete na odgovornost načelnika Policijske uprave za grad Beograd i načelnika saobraćajne policije za grad Beograd, da protiv istih pokrenete disciplinski postupak sa merom udaljenja do okončanja postupka zbog propusta u radu, a imajući u vidu da ovo nije jedini slučaj sličnog ponašanja.

Gospodine ministre, mi u sindikatu, zaposleni u policiji i građani Republike Srbije već 152 dana od kada ste na čеlu MUP-a nismo videli ništa konkretno da ste uradili za dobro policije i građana. Konačno је vreme da procesuiranjem u ovom slučaju bahatog vozaca zaštitite časne i poštene građane Srbije, a policajcima pokažete da stojite uz njih dok časno i pošteno obavljaju svoj posao, ne dozvoljavajući pritom da im iko preti ili ih vređa.

Najmanje što možete је da bar pokušate da sačuvate ugled jedne časne i poštene profesije” – navodi se u saopštenju, odnosno obraćanju Momčila Vidojevića, potpredsednika Novog policijsko sindikalnog saveza, upućenom ministru policije Bratislavu Gašiću i javnosti.




SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR