Glas Javnosti

SAKRILI GLOK I NOVAC! Optuženi policajci koji su pretresali stan Belivukovih ljudi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv P. L. i B. V. zbog izvršenja krivičnog dela Pomoć učoniocu posle izvršenog krivičnog dela u saizvršilaštvu.

Okrivljenima je stavljeno na teret udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Okrivljeni su, kako je saopšteno, kao policijski službenici SBPOK, Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, pretresali stan S. S. i V. G. na osnovu sudske naredbe. Oni tom prilikom, tvrdi se, nisu konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da su pronašli pištolj marke "glok 19", koji je neovlašćeno držan i bio sakriven u stanu. Takođe, navodi se, i da nisu konstatovali da su u stanu pronađenkao i da novac koji je pronađen nisu oduzeli, niti su konstatovali u zapisniku o pretresanju stana da je pronađena određena količina novca.

- U toku dokaznog postupka saslušani su okrivljeni, te su ispitani svedoci pretresa i drugi svedoci, policijski službenici koju su vršili pretres - navodi s eu saopštenju Tužilaštva. - Optužnim aktom predloženo je da sud okrivljene oglasi krivim i izrekne im krivične sankcije po zakonu.


BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR