Glas Javnosti

SAD GA VIDIŠ SAD GA NE VIDIŠ! Nestao zapisnik sa uviđaja

Hronika
Autor: Glas javnosti

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski učestvovala je u saobraćajnog nesreći za koju, posle dva meseca, još uvek ne postoji zapisnik sa uviđaja.

Gradonačelnica je oštetila službena škodu, po njenim rečima, u lančanom sudaru. Štetu je pokrilo osiguranje i ništa u čitavoj priči nije delovalo čudno osim saopštenja MUP-a. Njih je opet bilo nekoliko i svi su bili suprostavljeni. 

Uviđaj je obavljen - MUP je konstatovao da je podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica koje je upravljalo vozilom, Sotirovski je priznala da je učestvovala u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila 8. jula nedaleko od Aleksinca, ali događaja nema u službenim beleškama PU Niš.

Ovim slučajem bavili su se i lokalni mediji koji su tražili da im se dostavi kopija ili omogući uvid u zapisnik, što je MUP odbio.

Svakako budi sumnju da se nešto krije. Ako se ništa ne krije, onda je u osnovi to nemar ili nepoznavanje zakona – u oba slučaja. I u slučaju da ne dostavljaju službene beleške. Nejasno mi je i kako je moguće da ih nemaju, a znamo da se to desilo definitivno. A, opet, ovo što ste vi dobili je apsurdno, da nema interesa javnosti u celoj toj priči i da nemaju obavezu da dostave službene beleške, pitaju se novinari.

MUP je odbio uvid u zapisnik pod obrazloženjem  da štiti  prava na privatnost i ugled pa je konstatacijom negirao sam sebe:  Organ vlasti neće omogućiti pristup informaciji od javnog značaja ako bi time povredio pravo na privatnost (…), osim ako se radi o ličnosti pojavi i događaju od interesa za javnost, a naročito ako se radi o nosiocu državne i političke funkcije“, naveli su.

Mi smo dobijali službene beleške za puno slučajeva. Dobili smo ih čak i za ovu čuvenu nesreću kod naplatne rampe Doljevac, u kojoj je učesvovalo vozilo Zorana Babića. Zašto ne bismo za ovaj slučaj dobili?, ostaje pitanje na koje se još uvek čeka odgovor ali i zapisnik sa mesta nesreće.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR