Glas Javnosti

SAČEKUŠA NA AUTO-PUTU KOD MLADENOVCA: Navijači Zvezde zapalili kombi pun mladića koji su se vraćali sa derbija

Hronika
Autor: Glas javnosti

Snimci sa sigurnosnih kamera na trasi kojom se kretao kombi koji su huligani zapalili u subotu posle derbija, trebalo bi da istražnim organima pomognu u identifikaciji napadača.

Prema nezvaničnim informacijama, snimci bi trebalo da daju odgovor na to da li su i koja vozila pratila sedam mladića i jednu devojku koji su u subotu uveče iz Kragujevca išli na derbi Crvena Zvezda - Partizan u Beogradu. Nezvanično, jedan od snimaka izuzet je sa naplatne rampe u Bubanj Potoku, a na njemu se vidi kombi, ali i kako mladići i devojka tokom vožnje mirno sede.

- U vozilu su bili navijači Partizana, te se ispituje da li su ih napali navijači Crvene Zvezde. U kombiju su bili mladi ljudi od 18 do 22 godine - kaže izvor upoznat sa slučajem.


U ovom trenutku nije poznato ko je napravio blokadu puta i bacao baklje na kombi iz Kragujevca. Počinioci se vode kao NN lica, a prema informacijama koje posedujemo, mladi iz kombija još uvek nisu dali iskaze.

O slučaju je obavešteno Više javno tužilaštvo u Beogradu iz kojeg su nam samo kratko rekli da se radi na utvrđivanju učinioca dela.


Inače, ovaj napad je samo jedan u nizu koji se poslednjih godina dogodio nakon derbija. Naime, događaj iz 2019. godine koji se dogodio na auto-putu Miloš Veliki i dalje se prepričava. Tada su navijači Partizana izmđu 27. i 28. avgusta blokirali auto-put i napali vozače.

- Vandali su napali kolonu slučajnih prolaznika, nasumično su udarali po staklima - preneli su mediji tada ispovest očevica.


Kako je Igor Grujić, kombi prevoznik iz Kragujevca čije je vozilo spaljeno u subotu uveče na putu u Mladenovcu rekao, kobnog dana on je po dogovoru od ranije prevozio sedam momaka i jednu devojku na derbi i sa njega. Prema njegovim rečima, nakon utakmice on ih je pokupio na Autokomandi odakle su krenuli ka Kragujevcu. Niko od njih nije ni pomislio da će 45 minuta kasnije proživeti pravu dramu i da će jedva izvući žive glave.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR