Glas Javnosti

SABLASNO! UKRALI KONJA, PA GA ZAKLALI! Užas kod Prokuplja, meštani prijavili da su videli ostatke životinje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Meštani sela Babin Potok kažu da su ostaci životinje prevezeni do divlje deponije

Prokupačka policija istražuje nesvakidašnji slučaj krađe u Prokuplju koji se desio u sredu, kada je prijavljen nestanak konja, koji je potom pronađen zaklan. Iz policije kažu da su obaveštene sve inspekcijske službe i da se traga za počiniocima.

Prema saznanjima iz policije, prijava da je nepoznata osoba ukrala konja koji je bio vezan kod groblja u romskom naselju u Prokuplju primljena je nešto pre 11 sati.

- Prijavljeno je da je neko ukrao konja, koji je potom pronađen zaklan i meso odneseno. Policija je postupila po prijavi, izašla na lice mesta i obavestila prokupačko Osnovno tužilaštvo, kao i nadležne veterinarske inspekcije. Preduzimamo sve mere i radnje u vidu rasvetljavanja ovog slučaja - kažu u policiji.

U Tužilaštvu u Prokuplju su potvrdili da je primljena prijava i da se za sada nepoznata osoba tereti za krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

pixabay.com
foto: Glas javnosti

Ostaci životinje izbačeni na divlju deponiju

Iako su u Veterinarskoj inspekciji u Prokuplju potvrdili da su izlazili i videli zaklanu životinju koja je pronađena u ataru sela Babin Potok, nisu mogli da kažu kako su i gde su sanirani ostaci te životinje, osim da je sve urađeno po zakonu.

Meštani sela Babin Potok kažu da su ostaci životinje prevezeni do divlje deponije koja se nalazi nedaleko od sela i to građevinskom mašinom ICB koja je u vlasništvu Direkcije za urbanizam i izgradnju Prokuplja.

Kako je i šta je urađeno sa životinjom, gde je navodno zakopana i da li je sve urađeno po propisima znaće se nakon odgovora iz Ministarstva.

Glas javnosti / E02S



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR