Glas Javnosti

RUKOVODILAC GRUPE MAKROA: Kada je pušten iz zatvora Vukašin odmah angažovao 20 prostitutki,rekli da su SEKRETARICE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vukašin M. (38) je osumnjičen da je rukovodio grupom makroa dok je bio na proveri po ranijoj uslovnoj osudi takođe zbog posredovanja u vršenju prostitucije!

Pre ovog hapšenja privođen je 2018. godine, ali je tada zbog podvođena osuđen uslovno. U junu prošle godine opet je nastavio sa starim "poslom" i napravio novu mrežu saradnika, koji su uhapšeni sa njim u akciji policije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Posle saslušanja Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se Vukašinu M, Darku A. (34), Stefanu B. (31), Daliboru A. (40) i Nenadu S. (48) odredi pritvor. Za ostale osumnjičene Branislava L. (42), Milicu M. (22), Danju M. (31) i Jelenu S. (30) tužilaštvo je predložilo kućni pritvor, odnosno zabranu napuštanja boravišta. 

Osumnjičene devojke navodno se nisu bavile prostitucijom već su bile "sekretarice" zadužene za ugovaranje sastanaka mušterijama. Osumnjičeni Vukašin M. je osim nelegalnog biznisa - podvođenja, i imao i legalni posao, naime on je vlasnik poljoprivredne apoteke u selu nadomak prestonice!

Poljoprivrednu apoteku otvorio je sredinom januara, dan pre nego što je njegov šef Darko T. (45) "pao" zbog sumnje da je počinio isto krivično delo koje je se sada Vukašinu M. stavlja na teret. Proteklih meseci ta trgovina nije nešto radila, a da li je možda preko nje "prao" pare od nelegalnog posla utvrdiće istraga.

Saznanja istražitelja su da je Vukašin M. u stvari bio podređen Darku T. čija grupa “pala” sredinom janura ove godine. Vukašin M. je svoj ogranak raširio pre godinu dana, a posle hapšenja Darka T. i nekoliko njegovih saradnika, od kojih su mnogi iz kraja iz koga je i on, nastavio je posao.

Preko saradnika angažovao je 20-tak devojaka koje su pružale seksualne usluge u iznajmljenim stanovima u Beogradu, gde su radile po smenama. Nijedna od njih nije bila prinuđena na prostituciju, sve je bilo na dobrovoljnoj bazi, a dobijale su polovinu zarade.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR