Glas Javnosti

RODITELJI OGORČENI ZBOG NESREĆE NA RINGIŠPILU: Tužbe zbog straha i bolova!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Kako su pokazali prvi rezultati istrage osovina ringišpila, koja je pukla dok je na vrtešci bilo osmoro dece iz sela Kolut kod Sombora, najverovatnije je popustila zbog "zamora materijala noseće opreme". To, međutim, tek treba da utvrdi sudski veštak mašinske struke.

Deca koja su se u trenutku nesreće našla na ringišpilu nisu teže povređena, ali neki od roditelja razmišljaju da presaviju tabak i podnesu zahtev za nadoknadu štete zbog pretrpljenog straha i bolova.

Tragedija je pukom srećom izbegnuta, jer je ringišpil tek počeo da se vrti, ali oko hiljadu žitelja Kuluta, koji su se u nedelju uveče okupili u centru mesta na proslavi seoske slave Petrovdana, i dalje su u šoku.

-Takve vrste sprava za igru i razonodu dece morale bi da imaju atest i da neko češće proverava njihovu ispravnost - kažu Kolućani. - Ova putujuća vrteška najčešće je boravila na raznim seoskim slavama i vašarima u Kljajićevu, Čonoplji, Bačkom Monoštoru, Bezdanu, Stanišiću, Staparu, Bačkom Bregu... i koliko znamo, do sada nije bilo ovakvih nezgoda.

Osim policije, u istragu se uključilo i Osnovno tužilaštvo u Somboru, a u selu svi s nestrpljenjem očekuju njihovo mišljenje. Jer, kako kažu, ne bi smele da ostanu nerazjašnjene sve okolnosti pucanja stuba ringišpila na kojem se u trenutku nesreće nalazilo osmoro dece starih od osam do 15 godina. Na njihovu i sreću njihovih roditelja, niko od povređenih mališana nije životno ugrožen.

Ringišpil je vlasništvo preduzetnika iz Sombora, koji ima registrovanu delatnost. On je imao atest izdat od Instituta za bezbednost na radu iz Novog Sada, a nadležni sada proveravaju do kada on važi.

Jedan mališan je zadobio prelom ključne kosti.

Naime, dan posle nesreće, po selu se pričalo kako su neki, navodno, u nedelju uveče videli vlasnika ringišpila kako pre katastrofe zateže i otpušta šrafove.

-Mislili smo da on podešava glavni stub ringišpila, kako bi se lakše okretao, nije nam delovalo da postoji neki problem - pričaju meštani.

(Izvor: Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR