Glas Javnosti

REKONSTRUKCIJA POSLEDNJIH DANA ŽIVOTA PORODICE ĐOKIĆ! Goran je praćen čitav mesec

Hronika
Autor: Glas javnosti

Poslednji dan života članovi porodice Đokić proveli su bezbrižno, ne sluteći kakva ih crna sudbina čeka.

Oni su kobnog 26. septembra došli kod Goranove majke kako bi pravili zimnicu a oko ponoći krenuli su kući. Goranova snaja Verica Đokić potvrdila je i "Blicu", a i više puta u policiji gde je davala iskaze sa Gordanom majkom Stojankom da je tog dana, kao i danima pre toga, "sve bilo najnormalnije".

- I ona i Goranova majka više puta su ispričale identične priče tako da nema sumnje da Đokići nisu slutili da im se nešto sprema. Goran je tog popodneva dana malo prilegao da spava što sigurno ne bi uradio da je bio napet, nervozan ili slutio da se nešto može desiti. On je imao problema da kukovima, razmišljao je čak i o operaciji, pa je to popodne iskoristio da odspava računajući da će ga posle sna noge manje boleti - kaže izvor za "Blic".

Kada je ustao, sa suprugom Gordanom i ćerkom Lidijom odlučio je da krenu ka stanu u Aleksincu, ni sluteći šta će se potom dogoditi.

- Đokić je morao biti praćen sigurno mesec dana kako bi se proučile njegove navike. Jedna od rutinskih stvari bila je i poseta majci u Moravcu gde je dolazio svakog vikenda pa je ta lokacija najverovatnije upravo zato i izabrana kao najpogodnija za otmicu i kasnije za ubistvo - kaže sagovornik.

Gordana nije imala mobilni telefon, a Lidija je, kao i sve njene vršnjakinje, u toku dana razmenjivala uobičajene poruke sa drugaricama, što takođe ukazuje da se Đokići nisu osećali uznemireno i ugroženo. Da jesu, sasvim sigurno se ne bi ni kretali u ponoć kroz sela.

Kobne večeri, u nedelju 26., Đokići su oko ponoći krenuli kući u Aleksinac, ali su nakon samo dva minuta od izlaska iz kuće oteti i odvedeni na udaljeni deo bedema u Moravcu gde su kasnije pronađena njihova tela.

- Gotovo je nemoguće da iza svega stoji samo jedna osoba. Neko je pripremio lokacije na kojima će biti spaljena tela i automobil, što je podrazumevalo da se donese veća količina benzina. Takođe, trebalo je prethodno izabrati adekvatna mesta i naći ih u mrklom mraku, uz korišćenje, lokalnih i atarskih puteva, što upućuje na to da je u planiranje i realizaciju zločine bio upućen i neko od meštana - kaže naš sagovornik.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu. Istraga ovog nezapamćenog zločina je u toku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR