Glas Javnosti

TRAGIČAN ODLAZAK MLADOG REDITELJA: Igor Vuk Torbica preminuo u Rovinju, ostavio oproštajno pismo (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nagrađivani reditelj mlađe generacije Igor Vuk Torbica (33) tragično je okončao život u Rovinju

Zagrebačko kazalište mladih večeras je na svojoj stranici objavilo da je večerašnja predstava “Ajhman u Jeruzalimu” otkazana zbog kako je navedeno “smrti dragog kolege i prijatelja kazališta”.

- Dragi gledatelji, zbog smrti dragog kolege i prijatelja kazališta otkazuje se večerašnja izvedba predstave Eichmann u Jeruzalemu - navodi se u saopštenju.

Foto: Printscreen

Igor Vuk Torbica je trebalo da radi predstavu u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) u Zagrebu, a kako se saznaje ostavio je i oproštajno pismo.

- Napustio nas je u 33. godini Igor Vuk Torbica, pozorišni reditelj. Rođen u Drvaru, odrastao u Rovinju, školovao se i živeo i radio u Beogradu, kao i u mnogim najznačajnijim pozorištima širom regiona. U gradu koji je voleo i odabrao, napravio je neke od svojih najboljih predstava, kao i u Zagrebu, Ljubljani, Novom Sadu, Rijeci, Somboru, Bitolju", navodi se u saopštenju porodice i prijatelja reditelja.

 
- 'Hinkeman', 'Carstvo mraka', 'Mizantrop', 'Tartif', 'Tit Andronik', 'Bakhe', 'Krvave svadbe', neki su od naslova po kojima ćemo ga pamtiti, a pamtićemo ga i po nečem mnogo većem. Po snazi i strasti da usadi ljubav prema pozorištu i životu, u srca svih nas koji smo ga upoznali" - dodaje se u saopštenju.

Vreme i mesto sahrane Torbice biće naknadno objavljeni.

Igor Vuk Torbica je rođen u Drvaru 1987. godine.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, 2013. godine, u Beogradu, u klasi profesorke Alise Stojanović. Kao najbolji student pozorišne režije u generaciji, dobitnik je nagrade "Hugo Klajn". Režirao je "Carstvo mraka" Lava Tolstoja (Narodno pozorište u Beogradu), "Razbijeni vrč" Hajnriha fon Klajsta (Jugoslovensko dramsko pozorište), Molijereovog "Don Žuana" (Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina), "Hinkemana" Ernsta Tolera (Zagrebačko kazalište mladih, Zagreb), "Priče iz Bečke šume" Edena fon Horvata (Gradsko dramsko kazalište "Gavela").

Zabavljao se sa srpskom glumicom Hanom Selimović, koju smo imali prilike da gledamo u "Tajkunu" i "Besi".

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR