Glas Javnosti

RAZMATRANJE PRVOSTEPENE PRESUDE DARKU ŠARIĆU: Evo kada zaseda APELACIONI SUD!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Apelacioni sud u Beogradu zakazao je za kraj novembra javnu sednicu na kojoj će ponovo razmatrati žalbe na prvostepenu presudu Darku Šariću i ostalim osuđenima za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Sednica će trajati sedam radnih dana i zakazana je za 22, 23, 24, 25. i 26. novembar, kao i 29. i 30. novembar, precizirala je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić. Njoj će javnost moći da prisustvuje, a biće održana u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Inače, o žalbama na presudu Šariću i ostalim osuđenim u tom slučaju ponovo će odlučivati novo veće Apelacionog suda od pet sudija, pošto je u junu Vrhovni kasacioni sud ukinuo pravosnažnu presudu Šarićevoj grupi u osuđujućem delu i vratio predmet Apelacionom sudu u Beogradu na ponovno odlučivanje u novom sastavu veća.

Presuda je ukinuta jer je u prvom sastavu bilo dvoje sudija koje su ranije odlučivale o Šarićevom pritvoru. Predsednik novog sudskog veća je sudija Nada Hadži Perić, sudija izvestilac je Sretko Janković, a članovi veća su sudije Vesna Petrović, Tatjana Vuković i Marko Jocić, rekla je za Tanjug portparolka suda Mirjana Piljić.

 


Jocić i Hadži Perić su nove sudije u ovom predmetu, koji su zamenili sudije Milimira Lukića i Bojanu Paunović, dok su Janković, Petrović i Vuković postupali i u prethodnom veću.

Apelacioni sud može prvostepenu presudu da potvrdi u celosti, da je preinači u nekim delovima ili u visini kazni, a može i da otvori glavni pretres i sam izvede ključne dokaze, pa da onda izrekne pravosnažnu presudu.

(Glas javnosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR