Glas Javnosti

RAT KLANOVA NASTAVLJEN IZA REŠETAKA: Čuvari zatvora rade za kavčane, pokušano ubistvo škaljarca!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Iz Istražnog zatvora u Spužu policija je u petak odvela spuškog čuvara Ivana Brnovića, nakon čega je uhapšen zbog sumnje da je član kriminalne grupe povezane sa kavačkim kriminalnim klanom.

To je potvrđeno iz vrha Uprave policije i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Brnovića su uhapsili službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije (SBPOK), kojim rukovodi Zoran Lazović. Brnović nije direktno umešan u pokušaj ubistva pritvorenika Ranka Radulovića, ali da ga sumnjiče da je povezan sa odgovornima za taj napad.

Navodno, nije jedini zatvorski policajac koji se našao pod lupom inspektora SBPOK.

 
- Aktivnosti u tom predmetu nisu završene. U pitanju je veća kriminalna grupa, a nekoliko osumnjičenih je u bekstvu - kazao je izvor iz vrha UP. On nije konkretizovao zbog čega su Brnoviću stavljene lisice na ruke, odnosno za koje se krivično delo sumnjiči.

Isti izvor rekao je da se ispituju svi Brnovićevi kontakti, ali i da je već duže bio pod nadzorom.

- Nakon što se završe sve aktivnosti u ovom predmetu, javnost će biti obaveštena o onome što se toj kriminalnoj grupi stavlja na teret. Jedan deo istrage svakako se odnosi na ono što su članovi te grupe radili u zatvoru u Spužu - rečeno je iz UP.

Nisu precizirali ni da li je i ko od kavčana koji su već u Istražnom zatvoru saslušan u toj istrazi. Iza rešetaka je i više članova njima suprotstavljene škaljarske kriminalne grupe.

 Rat kotorskih klanova nedavno je nastavljen upravo u tom delu UIKS-a, pokušajem ubistva šezdesetogodišnjeg Nikšićanina, bliskog škaljarcima.

Silazeći prema terenima za rekreaciju u Istražnom zatvoru, nekoliko pritvorenika stalo je ispred zatvorskog čuvara čime su ga onemogućili da deluje, dok je Nikola Drecun (26) iz te grupe utrčao u krug u kojem je bio Ranko Radulović i dva puta ga ubo u leđa improvizovanim bodežom.

Radulović je ranjen 3. juna, na poligonu za šetnju Istražnog zatvora.

Specijalno tužilaštvo pokrenulo je istragu protiv pritvorenika zbog pokušaja ubistva i stvaranja kriminalne organizacije, dok je protiv službenika UIKS-a pokrenut disciplinski postupak...

 Tužilaštvo kojim rukovodi Milivoje Katnić predmet je preuzelo nakon uviđaja kojim je rukovodio viši državni tužilac. Prema saznanjima “Vijesti”, sa Drecunom su na šetnji bili cimeri iz sobe - Nemanja Zurovac, Mošo Paović...

Sa njima u sobi bio je i Radoslav Gile Stanišić. Za sada nema informacije da li je i on bio umešan u sluučaj.

Njih četvorica nakon incidenta razdvojeni su u posebne ćelije. Svi su bliski kavačkom kriminalnom klanu.

Zbog incidenta u kojem je ranjen pritvorenik, iz UIKS-a je saopšteno da su utvrdili da je do incidenta došlo usled grube nepažnje službenika obezbeđenja koji je bio zadužen za praćenje lica koja borave na otvorenom prostoru:

 - Protiv službenika obezbeđenja koji je napravio propuste u radu prikupljeni su dokazi i pokrenut je disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove odgovornosti. Protiv pritvorenika N. D. pokrenut je disciplinski postupak, kao i protiv još četiri pritvorena lica koji su ometali službenika obezbeđenja u vršenju službene radnje, a isti su izmešteni iz sobe u kojoj su boravili zajedno i smešteni u odvojene prostorije - saopštili su iz UIKS-a.

Istakli su da će u saradnji sa policijom i nadležnim tužilaštvom preduzeti sve radnje i mere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u odnosu na konkretni incidentni slučaj.

(Izvor: Vijesti.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR