Glas Javnosti

RANJENOM MLADIĆU POPUŠTA I DRUGI BUBREG: Ministarka Grujičić iznela NOVE INFORMACIJE o povređenima u MASAKRIMA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema njenim rečima devojčica koja je ostala bez šake je dobro i dobro se bori a mladić koji je imao povrede femoralnih arterija je preveden na vaskularnu hirurgiju

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas, govoreći o stanju povređenih u prošlonedeljnim tragedijama, da je povređeni mladić iz MIadenovca koji je bio hospitalizovan u KBC "Dr Dragiša Mišović" prebačen u Urgentni centar jer će mu možda biti neophodna dijaliza.

"Jedan bubreg mu je nažalost morao biti izvađen, a ima i znake popuštanja drugog bubrega. Druga dva momka su još u šok-sobi jer imaju drenaže u grudnoj duplji. Devojčici sa povredom glave sledi operacija levog oka i verovatno vađenje metka", rekla je Grujičić gostujući na TV Pink.

Dodala je da će se uraditi i snimak krvnih sudova da se proveri da li je, kako je rekla, došlo do komunikacije između venskog i arterijskog sistema krvi u glavi i posle toga definitivno odlučiti šta joj je potrebno. Navela je da će pacijent sa teškom povredom grudnog koša i kičme danas biti operisan, da je juče operisana devojčica koja je imala najteže povrede trbuha i da je ona za sada stabilno.

Prema njenim rečima devojčica koja je ostala bez šake je dobro i dobro se bori a mladić koji je imao povrede femoralnih arterija je preveden na vaskularnu hirurgiju. Kada je reč o đacima iz Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", ministarka je rekla da su nastavnica i devojčica juče imale ortopedske operacije i da su obe u stabilnom stanju.

"Tri dečaka, dva iz Tiršove i jedan iz Urgentnog centra su otišli kući, a devojčica koja je i ranije bila u teškom stanju i sada je u teškom stanju. Učenik sa povredom vratne kičme potpuno je budan počeo je da značajno bolje pokreće levu ruku i nadamo se da će se otok kičmene moždine koja nije prekinuta, polako popraviti i da će oporaviti" rekla je ministarka.

Grujičić je navela da je na Dečju kliniku za neuropsihijatriju juče primljeno četvoro dece od kojih je dvoje imalo ideju da treba nekoga da ubiju, a dvoje da ubije sebe, ali su primetivši da sa njima nešto nije u redu došli po stručnu pomoć u ovu zdravstvenu ustanovu i zahtevali da budu hospitalizivani.

Glas javnosti / E04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR