Glas Javnosti

Radnik Duvanske industrije Bujanovac izgubio ruku u nesreći

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tridesetjednogodišnjem radniku Duvanske industrije Bujanovac (DIB), ruka je amputirana nakon što je u subotu, 21. januara povređen na radnom mestu, prilikom rada na jednoj od mašina u fabrici. Trenutno je zbrinut u KC Niš. U fabrici je nesrećni radnik zaposlen na određeno vreme.

Kako javlja portal Bujanovačkeiz Službe hitne pomoći su naveli da mu je mašina zahvatila desnu ruku, koja je morala da mu bude amputirana u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

Poziv Hitnoj u Bujanovcu stigao je u subotu u 19 časova, kada je povređenom radniku ukazana prva pomoć. Odatle je prebačen u Zdravstveni centar Vranje, a potom u Klinički centar u Nišu.

Slučaj je prijavljen policiji iste večeri pola sata kasnije, kada je Hitna prijavila da je zbrinula muškarca rođenog 1991. godine, a po nalogu nadležnog tužilaštva policijski službenici su ubrzo izašli na lice mesta.


Ovaj portal dodaje da je u fabriku stigao i republički inspektor rada iz Vranja Goran Mihajlović, koji za Bujanovačke nije mogao da kaže više detalja o nesreći.

„Nadzor još uvek nije završen, i za sada ne mogu da govorim o slučaju. Za to je nadležno resorno ministarstvo, kazao je Mihajlović“, rekao je on, a o detaljima nije govorio ni generalni direktor DIB Nenad Janković.

Rekao je samo kako je povređeni radnik zaposlen na određeno vreme, kao i da se čeka izveštaj inspekcije za rad ali i dolazak predstavnika sa vrha firme.

Portal podseća da je DIB 2017. godine kupila Sremska mlekara iz Sremske Mitrovice, čiji je tadašnji vlasnik bio Rade Basta, aktuelni ministar privrede u Vladi Srbije. Prema aktuelnim podacima Agencije za privredne registre, firma RA.B.Capital Group ltd sa Kipra vlasnik je 100 odsto kapitala DIB.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR